Zbog fotografije s Arkanom, Petrović neće biti trener Sarajeva!

Foto: YouTube/Printscreen

Ljupko Petrović je trebalo danas da potpiše ugovor sa sarajevskim klubom, ali, kako pišu bosanski mediji, do toga neće doći jer se poznati trener našao na istoj fotografiji sa još poznatijim Željkom Ražnatovićem Arkanom.

"Sarajevo je veliki klub. Bio sam na pregovorima 15-ak dana u Kazahstanu. Onde sam došao u Sarajevo i napravio dogovor sa uslovima koje je imao Robert Jarni"
, izjavio je Petrović i dodao:

"Moj dolazak nije bio materijalne prirode. Došao sam zbog izazova i da radim u pravom klubu, došao sam iz ljubavi. Ovde sam rođen. Pojavile su se neke stvari, ja to potpuno razumem. Da objasnim šta se dešavalo:

Godine 1990. godine sam bio na pripremama za Crvenom zvezdom na Igmanu u sezoni kada smo postali šampioni Evrope. Počele da eskaliraju stvari, dolazi do rata, ja sam odlučio baš iz tih razloga da ne idem u Tokio, da ne postanem šampion sveta. Otišao sam u Espanjol, nisam želeo da to moja deca osete.

Zbog rata nisam napravio veliku karijeru. Onda se pojavio Arkan. Bio je jak, vođa navijača Zvezde. Nije se tu moglo ništa uraditi. To je za mene prošlost. Ja razumem ljude koji vode klub, žao mi je što nije došlo do sklapanja ugovora. Želim sve najbolje Sarajevu, da osvoji titulu što je teže, i Kup, što je malo lakše.

Ja sam hrvatski kadar. Tu sam završio srednju školu, tu sam upisao fakultet, tu sam počeo da igram nogomet, a najviše sam naučio od Tomislava Ivića. I u Hrvatskoj je bilo tih pitanja, ali znaju da ja nemam ništa sa Arkanom, da nemam ništa sa ratom
"
, istakao je nekadašnji trener crveno-belih.

Sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković je izjavio da Petrović ne može da radi u ovakvim uslovima.

"Želeli smo najboljeg trenera, iskusnog stručnjaka za našu mladu ekipu, ali su se stvari zakomplikovale. Dženan Uščuplić će voditi ekipu, pokušaćemo da nađemo rešenje za šefa stručnog štaba u što kraćem vremenskom periodu. Svesni smo raznih podmetanja i boritćemo se koliko god možemo u nastojanju da stvorimo jako Sarajevo. Imamo dovoljno snage i razuma", istakao je Ibraković, sportski direktor Sarajeva.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još