Nađen nadrogiran i sa isečenim rukama u mećavi, sumnja da je kriminalac

Foto: Oslo police

Mladić koji je pronađen udrogiran i na ivici smrti u smetovima kod Osla sebe sada zove Džon Smit, dok policija pokušava da otkrije njegov pravi identitet.

Smit je pronađen sa koktelom droga u sistemu i posekotinama na zglobovina na ruci, koje ukazuju da je bio vezan.

Kaže da nije iz Norveške, ali da bi mogao da bude Čeh, pošto taj jezik najbolje razume. Razume i slovački, poljski i ruski, i ima jak ruski akcenat.

"Posekotine su bile duboke i bilo je potrebno nekoliko meseci da zarastu. Očigledno je da su mi ruke bile vezane. Bio sam paralizovan i nisam mogao da pričam. Doktori su rekli da je to zbog raznih droga koje sam imao u sistemu. Uplašen sam i očajan, i samo želim da se izvučem iz ove situacije. Kada sam se osvestio ništa nisam razumeo bolničarku. Zamolio sam je da ako može govori engleski. Bilo je to čudno, kada me je pitala kako se zovem nisam mogao da se setim"
, kazao je norveškim medijima tajanstveni stranac.

Policija u Oslu kaže da je njegov slučaj predat odseku za nasilne i seksualne delikte. Uzeli su njegove otiske prstiju i objavili njegovu fotografiju na Interpolu, ali za sada istraga nije dovela do rešenja misterije.

"Mogao bih da budem kriminalac, iako skoro da bih voleo da jesam. Bar bih znao ko sam"
, rekao je nesrećni mladić.

Kako je saopštila češka policija, misterioznog stranca prepoznala je jedna češka porodica.

"Najverovatnije je reč o 36-godišnjem Čehu. Pouzdano ga je prepoznalo nekoliko članova njegove porodice", navela je češka policija.

Mihala P. su, prenose češki mediji, prepoznali njegovi roditelji kada se pojavila fotografija misterioznog stranca koji je izgubio pamćenje.

"Sina nismo videli nekoliko godina", kazao je televiziji njegov otac i potvrdio da je poslednje tri godine sin živeo u Pragu.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još