Sećate li se legendarnih “Mapetovaca”?

Serija nije bila namenjena samo deci, ne, gledali su je s pažnjom sve generacije. Svako je imao lik u seriji koji mu je bio posebno drag, a zvrčke i šale su bile takve da se o njima pričalo. Čak su i reprize bile gledane i niko se nije bunio zašto su opet na programu, za razliku od nekih današnjih repriza...Likovi iz Mapetovca su u stvari nastalii od junaka iz “Ulice Sezam” i 1976. dobili sopstveni šou. Mapetovci su inače delo Džima Hensona, lutkara, koji je “uposlio” svoje lutke i postao producent ovog šou programa. Podaci govore da je preko 235 miliona gledaoca širom sveta i u više od 100 zemalja pratilo ovaj šou koji je trajao pet godina.

Glavni lik u ovoj vodviljskoj priči, bio je žabac Kermit, voditelj, najavljivač i neko ko se stalno trudio da sve drži pod kontrolom, ali avaj... Njegova draga, zanosna i potpuno hirovita devojka, bila je gospođica gica ili Mis Pigi.

Kermitu je glas pozajmio sam Džim Henson, a Mis Pigi prvo prvo glumio Ričard Hant, a zatim Frenk Oz. Pored njih tu su bili i dobrodušni medved Fozi sa, takođe, glasom Frenka Oza, pa švedski kuvar koga niko nije razumeo šta govori (glasom Džima Hensona), zatim nezaobilazni nesrećni saksofonista Gonzo (Dejv Goelz), a u svakoj epizodi šoua gostovala je filmska ili muzička zvezda kao što su Vupi Goldberg, Stiv Martin, Pol Sajmon, Elton Džon, Lajza Mineli, Alis Kuper....

Mnogi, iako nisu gledali “Mapet šou”, sigurno znaju ili su čuli za čuveni hit: “Manamana”...

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.