Blic: Bivši direktor "C marketa" rešio da se preda i svedoči protiv Miškovića

Aleksandar Vučić, predsednik SNS i prvi potpredsednik Vlade u ostavci, preksinoć je gostujući na RTS saopštio da će službe bezbednosti privesti još jednu osobu sa poternice, ali nije hteo da je imenuje.

Prema saznanjima “Blica”, reč je o Slobodanu Raduloviću koji je u više navrata najavljivao da će se predati i svedočiti protiv Miroslava Miškovića, vlasnika “Delte”, koga je ranije optužio da mu je oteo “C market”. Radulovića je tužilaštvo optužilo da je oštetio “C market” preko svog preduzeća “Primer C” za 30 miliona evra.

Drugo pismo

Radulović je tokom bekstva uputio pismo i Savetu za borbu protiv korupcije u kom ih je obavestio da je dogovor o „C marketu“ sklopljen po „nalogu“ tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice. U pismu se navodi da su Memorandum o razumevanju pored njega potpisali Milan Beko i Miroslav Mišković na inicijativu Vojislava Koštunice. Radulović je dodao da mu je Koštuničin „nalog“ preneo ministar policije Dragan Jočić tokom razgovora u kabinetu, kome su prisustvovali i sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov i šef UBPOK-a.

Radulović, koji se nepunih osam godina nalazi u bekstvu, krajem prošle godine je u telefonskoj izjavi iz Španije za jednu srpsku televiziju poručio da će se vratiti u Srbiju i dokazati da je Miroslav Mišković, vlasnik “Delte”, organizovao najveću pljačku u istoriji Srbije. On je tada Miškovića optužio i za pokušaj ubistva.

Nekadašnji direktor “C marketa” se nalazi bekstvu otkad je počela istraga protiv tzv. stečajne mafije. Zahvaljujući španskoj policiji on je pre nekoliko godina lociran i podaci su prosleđeni srpskim organima.

Njegova supruga Vukica Radulović takođe je optužila Miškovića, koji im je bio porodični prijatelj, da je navodno ucenama i pretnjama činio sve da postane vlasnik “C marketa”. Radna grupa MUP-a Srbije, inače, sa Tužilaštvom za organizovani kriminal ispituje Miškovića za kupovinu akcija “C marketa”.

Radulović je sumnjičen i da je bio jedan od vođa stečajne mafije. On je u tom procesu osuđen u Specijalnom sudu 15. maja 2013. na pet godina zatvora. Osim toga, osuđen je i prvostepeno zabranom obavljanja privredne delatnosti u društvenim preduzećima pet godina. Takođe, presudom će morati da vrati najveći novčani iznos od svih osuđenih od čak dva miliona evra i 800.000 dinara. Taj predmet je u Apelacionom sudu u Beogradu, koji treba da odluči o žalbama Tužilaštva za organizovani kriminal i odbrane.

Izvor: Blic
Foto: Miloš Miškov

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.