Blic: Slobodan Radulović stiže iz Južne Amerike

Radulović je u specijalnom sudu osuđen na pet godina zatvora i moraće državi da vrati dva miliona evra i 800.000 dinara

"Prema operativnim podacima, on je pre oko godinu dana napustio Madrid i otišao u Južnu Ameriku. Krio se na Kubi i u Dominikani. Traži da ne bude u pritvoru, a ostao je bez novca i tvrdi da je bolestan. Ispričao je i da ima probleme sa ćerkama, vlasnicama preduzeća u Španiji koje su svojevremeno trgovale sa „C marketom“. On bi morao barem nakratko da bude u pritvoru, a zatim može da bude pušten uz jemstvo ili neku drugu garanciju", piše „Blic“.

Za Radulovićem je raspisana međunarodna Interpolova poternica i određen mu je pritvor, tako da bi u slučaju njegove predaje, koja se očekuje narednih dana, prvo nakratko morao u policiju zbog potvrde identiteta, a zatim u zatvor dok sud ne donese drugačiju odluku. Sud može da ga pusti iz pritvora na njegov predlog uz jemstvo, sa tzv. nanogicom, sa obavezom da se javlja policiji i da preda pasoš, ili jednostavno da proceni da nema potrebe za bilo kakvim obezbeđenjem njegovog prisustva i da može da se brani sa slobode.

Savet za borbu protiv korupcije još 12. oktobra 2007. podneo izveštaj u slučaju „C marketa“ gde opisuje kako su to preduzeće preuzeli Miroslav Mišković i Milan Beko. Takođe se opisuje i šta je radio Radulović.

"Pada u oči činjenica da je jedan socijalistički direktor koji je upravljao preduzećem u kojem nije bilo velikog raspona plata obezbedio sebi dominantno učešće u vlasništvu kapitala. Taj kapital je, prema ocenama samog direktora, vredeo više stotina miliona evra. Logično bi se, stoga, moglo zaključiti da direktor najverovatnije nije platio realnu cenu za svoj udeo u vlasništvu preduzeća", navodi se, između ostalog, u izveštaju za Radulovića.

Savet konstatuje i da je dobio pismo od Radulovića u kojem se navodi da je dogovor postignut s Miroslavom Miškovićem i Milanom Bekom po nalogu Vojislava Koštunice.

Izvor: Blic

Pogledajte još