Još jedna luda teorija: Putnik nestalog boinga poslao SMS sa ostrva u Indijskom okeanu

Izolovano ostrvce nalazi se usred ničega, tačnije usred beskrajnog plavetnila Indijskog okeana. Koliko god suludo zvučala, ovo je jedna od najnovijih u nizu teorija zavere koje se pletu od trenutka kada je malezijski boing 777 prosto iščezao sa radara.

Neki od pobornika ove teorije istinski veruju da je nestali avion na letu MH370 mogao biti otet i primoran da sleti baš na Dijego Garsiju, na kojem američke snage navodno imaju i tajni zatvor.

Na ostrvu ne živi niko i nema civila jer ih je američka mornarica iselila na Sejšele i Mauricijus kada je 1971. odlučila da za svoje potrebe uzme to ostrvo. Sićušno ostrvce Dijego Garsija nalazi se na 4.700 kilometara severozapadno od Australije i na njemu radi 1.700 vojnih lica i 1.500 civila.

Ostrvce ima pistu na koju avion veliki kao boing 777 može komotno da sleti.

Teorija je postala aktuelna kada je u istrazi iskrslo da je kapetan nestalog boinga Zahari Šah u svom simulatoru za letenje memorisao pistu na Dijego Garsiji.

Štaviše, američki novinar Džim Stoun zastupa istu teoriju koju zasniva na "dokazima" da je američki putnik sa nestalog leta Filip Vud uspeo da pošalje SMS poruku u kojoj se navode i GPS koordinate udaljene samo nekoliko kilometara od ostrva Dijego Garsija.

U navodnoj SMS poruci putnika nestalog aviona piše i da ih "neki nepoznati vojnici drže kao taoce", prenose australijski mediji.

Filip Vud je inače inženjer u kompjuterskom gigantu IBM. On je navodno uspeo da sakrije svoj ajfon 5, kojim je poslao kratku poruku i fotografiju na kojoj se ne vidi puno, ali kako Stoun objašnjava, to je zato što se putnik nalazi na vrlo mračnom mestu.

Pomoću fotografije može se odrediti kada je i gde nastala - 18. marta i to na koordinatama koje je nemoguće "izguglati" ili naći na Vikipediji.

Nestali putnik je navodno napisao i da misli da je otet i drogiran, zatim da je uspeo da sakrije mobilni, da je izdvojen od drugih putnika u zasebnoj ćeliji i da mu stalno prete smrću.

Sarajka tvrdi da je avion otet, netaknut i da može da poleti

Ma koliko delovala neverovatno, u prilog ovoj teoriji ide i tvrdnja jedne Sarajke koja kaže da zna gde je nestali avion, a koja je takođe spominjala ostrvo u blizini Maldiva.

„Nestali malezijski boing nalazi se na jednom ostrvu u blizini Maldiva, koje nije naseljeno, ali je geostrateški izuzetno važno. Potpuno je u ispravnom stanju i u svakom trenutku može da poleti“, tvrdi Sarajka koja ne želi da otkrije svoje ime, a koja se već godinama bavi proučavanjem neobičnih pojava i fenomena širom sveta.

Veliki broj ljudi veruje u ovu teoriju jer dosad nije pronađen ni jedan jedini materijalni dokaz da se malezijski boing srušio.

Izvor: Kurir
Foto: AP/Courtesy of the Wood family

Pogledajte još