U ponedeljak poznat novi sastav vlade?

Foto: Miloš Miškov / Beta

Sutra, u nedelju, tokom dana trebalo bi da se precizira da li će mesto predsednika Skupštine ostati SNS ili će ga ponuditi nekom koalicionom partneru, ali i ko je novi predsednik parlamenta.

Tokom vikenda biće obavljena još jedna tura razgovora sa potencijalnim koalicionim partnerima naprednjaka, a strankama koje su već u koaliciji sa SNS biće predložena i konkretna rešenja.

Budući predsednik Skupštine vrlo lako bi mogao biti kadar iz neke od stranaka koje budu deo vladajuće koalicije jer u SNS razmišljaju i o opciji da se odreknu ove pozicije. Ukoliko, međutim, preovlada stav da i ova pozicija treba da ostane pobednicima na izborima, u trci za ovo mesto unutar SNS za sada najglasnije se pominju dosadašnji predsednik skupštinske grupe Zoran Babić, ali i bivši ministar Goran Knežević.

Vrata buduće vlade, osim za Stranku vojvođanskih Mađara, otvorena su i za SPS Ivice Dačića i NDS Borisa Tadića.

Najveća je nepoznanica učešće u vlasti NDS jer Boris Tadić nije odustao od stava da neće sa socijalistima. U NDS juče niko nije želeo da govori na ovu temu, ali nezvanično navode da se nadaju da će biti deo većine. S druge strane, ukoliko bude ovakav razvoj događaja, niko nema odgovor na koji način će se u tom slučaju ispeglati javni stav lidera stranke.

Tadić i Dačić na večeri

Lideri SPS i NDS Ivica Dačić i Boris Tadić susreli su se preksinoć na večeri koja je organizovana u čast bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, spiše “Blic”.
Dačić je pitao Tadića zašto iznosi negativne stavove o njemu i otkud to da je SPS sada toliko loš, a bio je dobar dok su bili koalicioni partneri.
Tadić mu je odgovorio da su se okolnosti promenile i izneo stav koji je i javno iznosio da SPS danas više nema svrhu. Sagovornik “Blica” navodi da dvojica lidera nisu izmirila stavove.

Blic

Pogledajte još