Zoo vrt pogubio zdravo mladunče medveda!

Iz zoo vrta kažu da su to morali da urade kako bi ga poštedeli od maltretiranja njegovog dominantnog oca, preneo je britanski Independent.

Odrasli medved Miša, od 360 kilograma već je pogubio jedno svoje mladunče staro 11 meseci. Drugo mladunče je često maltretirao jer je bio ljubomoran na pažnju koju mu je poklanjala medvedica. Zbog toga su u vrtu doneli odluku da ubiju bebu medveda...

Oba odrasla medveda stigla su u vrt 2009. godine. Ljubitelji životinja osudili su zaposlene u vrtu što nisu odvojili mladunce od odraslih jedinki. Majka i bebe se uglavnom smeštaju u odvojene prostorije, koje se posebno nadgledaju, baš zbog ljubomore očeva, ali u ovom vrtu nemaju takvu praksu.

U divljini ženka medveda uglavnom otera mužijaka nakon što na svet donese mlade, upravo da bi ih zaštitila jer ih očevi gledaju kao rivale.

U ovom vrtu objasnili su da to ne čine jer misle da bi odvajanje mužijaka i ženke donelo „poremećaje u njihovom ponašanju i prekinulo vezu koja između njih postoji“.

Oni su izdali saopštenje za javnost u kome se kaže da je dobrobit odraslih jedinki važnija od mladunaca i da su bebu medveda žrtvovali kako bi je poštedeli većih muka..

"Najoštrije osuđujemo incident koji je doveo do nepotrebne i bolne smrti bebe medveda"
, saopšteno je iz jedne švajcarske organizacije za zaštitu životinja.

Ovakve vesti sve češće dolaze do medija nakon surovog pogubljenja žirafe Marijusa u zoo vrtu u Kopenhagenu.

.

Pogledajte još