Bivši gradski čelnici na saslušanju zbog rekonstrukcije Bulevara

0

Sedam osoba, među kojima bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić i bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević, na saslušanju su u Odeljenju za privredni kriminal beogradske policije zbog sumnje u malverzacije u vezi s rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra, javila je Televizija Pink.

Oni se trenutno nalaze na razgovoru u kriminalističkoj policiji i očekuje se epilog saslušanja.

Njima se stavlja na teret da su budžet grada Beograda oštetili za više od 642 miliona dinara, dok se osnivačima preduzeća Balkan gradnja, Nadi Ćubić i Slavku Božoviću na teret stavlja pribavljena protivpravna materijalna korist u iznosu od 130 miliona dinara

Kako Pink saznaje iz Višeg javnog tužilaštva, postoje osnovi sumnje da je bivši gradonačelnik Beograda zloupotrebio službeni položaj van granica ovlašćenja i to će utvrditi nadležni organi.

Bijelić, funkcioner Demokratske stranke, pre dva dana je izjavio da je sve radio po zakonu i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa, a imovinu uredno prijavljivao.

Blic
On je tada, povodom medijskih napisa da će biti uhapšen, rekao da nema potrebe da se u tabloidima najavljuje njegovo hapšenje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.