Raduloviću određen pritvor

0

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odredilo je, na predlog Tužilastva za organizovani kriminal, pritvor bivšem direktoru “C marketa” Slobodanu Raduloviću koji je posle osam godina bekstva stigao u Srbiju.

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je u subotu veče da je to veće odlučilo da ostaje na snazi ranije doneto rešenje kojim je Raduloviću određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.
 
S obzirom na fazu postupka u kojoj je krivično vanpretresno veće odlučivalo o pritvoru, a to je nakon donošenja prvostepene presude, pritvor Raduloviću može trajati do upućivanja u ustanovu za izdržavanje kazne zatvora, a najduže dok ne istekne kazna zatvora kojom je osuđen prvostepenom presudom.
 
Radulović će biti smešten u zatvorsku bolnicu zbog zdravstvenog stanja.
 
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je Tužilaštvo predložilo da ostane na snazi rešenje kojim je Raduloviću ranije određen pritvor.
 
Slobodan Radulović, nekadašnji direktor C marketa koji se danas predao policiji u Beogradu, odveden je u Specijalnu zatvorsku bolnicu, jer se nije osećao dobro.
 
Radulović je saslušan povodom određivanja pritvora pred Krivičnim vanpretresnim većem Specijalnog suda.

Tužilac je dodao da se Radulović juče izjasnio samo o pritvoru i nije se izjašnjavao o krivičnom delu i optužnici protiv njega.

Radisavljević je podsetio da je prvostepenom presudom Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita.

“U toku je drugostepeni postupak po žalbama na presudu i čeka se odluka Apelacionog suda. Od od te odluke zavisi kako će Tužilaštvo dalje postupati u ovom slučaju”, rekao je tužilac.

Radulović je nakon pregleda potpisao saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora nakon čega je prebačen u zgradu Specijalnog suda, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao “stečajna mafija” u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.
 
Bivši direktor C marketa Slobodan Radulović sleteo je popodne na beogradski aerodrom Nikola Tesla odakle je prebačen u beogradsku policiju.
 
Radulović je bio u jednom od tri blindirana automobila koja su oko 13.30 ušli u dvorište policijske stanice.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.