Jokanović: Pobeda bez primljenog gola za miran revanš

BEOGRAD, 19. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović ocenio je da bi u prvom meču baraža za Ligu Evrope protiv Žiline svaka pobeda bez primljenog gola donela njegovoj ekipi mir pred revanš u Slovačkoj.

"Sutra je za nas izuzetno bitan dan, očekuje nas težak dvomeč sa Žilinom. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja je prethodno izbacila Hajduk, a naš cilj je da dođemo do dobrog rezultata koji bi nam garantovao mir put na revanš", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Na pitanje novinara koji je dobar rezultat za njega, Jokanović je kazao: "Mogao bih šaljivo da vam odgovorim na to, ali znam da sa vama novinarima nema šale. Verujem da bi bila dobra svaka pobeda, bez pogotka u našoj mreži", rekao je on.

Jokanović je rekao da je dobro analizirao ekipu Žiline, pošto je odgledao četiri utakmice slovačkog kluba.

"Imaju dobru fizionomiju, uspešno su počeli nacionalno prvenstvo i takmičenje u Evropi. Mogli bi da nam zakomplikuju život. Gledao sam četiri njihove utakmice, bili su konstantno dobri. Protiv Hajduka su uspeli da se odbrana i daju gol, iako su Splićani napadali tokom celog meča", rekao je Jokanović. 

On je dodao da se dugo nije čuo sa Pavelom Hapalom, trenerom Žiline, sa kojim je svojevremeno igrao za špansku ekipu Tenerife.

"Nismo se dugo čuli, iako smo prijatelji. Sećam se i da ima sina Lukaša, ali sve to je prošlost. Mi smo profesionalci i jedan od nas mora da izgubi. Nadam se da će sutra moj prijatelj biti poražen", istakao je Jokanović.

Na sutrašnjoj utakmici Jokanović neće moći da računa na Radosava Petrovića i Lamina Dijaru, koji su suspendovani zbog žutih kartona, a svi ostali igrači su u konkurenciji za tim.

Napadač "crno-belih" Miloš Bogunović ocenio je da ekipa ne sme da potceni Žilinu, pogotovo zbog negativnog iskustva sa kiparskim Apoelom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Očekuje nas težak dvomeč. Žilina ne deluje kao atraktivna i opasna ekipa, ali nas je prethodno iskustvo sa Apoelom naučilo suprotno. Možda je lakše što u prvom meču, pred našim navijačima, možemo da dođemo do povoljnog rezultata za revanš", kazao je Bogunović.

On je dodao i da igrači više ne razmišljaju o porazu od Apoela, "o čemu najbolje svedoči ubedljiva pobeda nad Borcem (5:0) u prvom kolu šampionata Srbije.

Utakmica između Partizana i Žiline igra se sutra od 20.15 na stadionu u Humskoj..

Pogledajte još