Nastavak suđenja Miškoviću

0

Sudjenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Djuraškoviću i jošš osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća nastavlja se u sredu u Specijalnom sudu u Beogradu.

Foto: Miloš Miškov / Beta

Miroslav Mišković je krajem decembra završio izlaganje svoje odbrane, a njegov sin, kao i Djurašković to su učinili krajem februara. Na sudjenju se očekuje da odbranu iznose i ostali optuženi.

Mišković stariji je položio jemstvo od 12 miliona evra u kešu u zamenu za pritvor, a njegov sin Marko je založio nekretnine vredne 3,2 miliona evra za odbranu sa slobode.

Proces su do sada iz sudnice pratili domaći kao i strani posmatrači kojima je obezbedjen prevod o trošku vlasnika “Delta holdinga”, po odobrenju suda, a njihovo prisustvo očekuje se i u nastavku procesa.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.