Da li je ovo kraj? Akumulatori "crnih kutija" možda su ispražnjeni

0

Posle četiri registrovana snažna podvodna signala protekle sedmice, za koje su australijske vlasti saopštile da su verovatno poticali iz "crne kutije" malezijskog aviona "Boing 777-200", u potrazi za nestalom letelicom sve je utihnulo, što bi moglo da znači da su akumulatori u "crnim kutijama" do kraja ispražnjeni, javio je danas AP.

Foto: Andy Wong / Beta-AP

Uprkos tome što nema novih elektronskih signala, dodaje agencija, potraga se ipak nastavlja i grupe za potragu očajnički pokušavaju da na ogromnom prostoru dubokog Indijskog okeana tačno utvrde gde bi “Boing” malezijske aviokompanije mogao da bude.

Novih signala nije bilo od 8. aprila, a baterije kojima su opremljeni signalni uređaji traju približno mesec dana.

Prvi signali registrovani su u Indijskom okeanu 5. aprila, oko 2.200 kilometara od zapadne obale Australije sa kineskog broda (Haixun 01) i, potom, od 6. do 8. aprila sa broda australijske mornarice “Okeanski štit”.

“Boing 777-200” poleteo je iz glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura, ka Pekingu 7. marta, sa 227 putnika – od kojih 154 iz Kine, i 12 članova posade.

Letelica je nestala sa radara u noći 8. marta i pretpostavlja se da nema preživelih.

Vlada Malezije je danas odbacila tvrdnje da je iz nestalog putničkog aviona “Malezija erlajnza” bilo ikakvih telefonskih poziva.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.