Radulović se na Kubi lečio od raka, iz zatvora ga prebacuju u bolnicu?

Slobodan Radulović vidno bolestan / Foto: MUP Srbije

I u beogradskoj policiji i u Bolnici Centralnog zatvora kažu da Radulović izgleda veoma loše i da je evidentno da je bolestan.

Svedok saradnik
Radulović, kako navode u pravosuđu, nema zakonskih prepreka da postane svedok-saradnik, to zavisi od procene suda
"On je saslušan pred Krivičnim vanpretresnim većem koje mu je odredilo pritvor. Međutim, zbog očigledno lošeg zdravstvenog stanja, prebačen je u zatvorsku bolnicu gde je smešten na interno odeljenje. Pregledan je, određena mu je terapija i pod kontrolom je" kažu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Radulović, kako kaže naš izvor, prima lekove koje je doneo sa sobom zbog problema sa srcem, odnosno hipertenzije.

Radulović ima i ozbiljnije zdravstvene probleme, odnosno kancer zbog kog je moguće da bude prebačen i u neku javnu medicinsku ustanovu.

"Veoma sam bolestan" rekao je Radulović juče policajcima, koji su ga odmah sproveli do zatvorske bolnice, gde je potpisao da može da prisustvuje saslušanju

Posle osam godina bekstva on je juče oko 13 časova sleteo redovnim letom iz Moskve na Aerodrom „Nikola Tesla”. Moskva je bila samo usputna stanica jer je Radulović bio na Kubi zbog lečenja.

Radulović je u Specijalnom sudu osuđen na pet godina zatvora u postupku protiv „stečajne mafije”. Ta presuda nije pravosnažna, a Radulović ima pravo da traži ponovno suđenje, jer je osuđen u odsustvu. Radulović je u svom poslednjem obraćanju srpskoj javnosti decembra 2013. optužio Miroslava Miškovića za slučaj „C marketa“ i poručio da je „spreman da svedoči protiv vlasnika Delte”.

"C market" na tacni za Miškovića i Beka

Proces privatizacije „C marketa“ započeo je 2002. godine. Radnici-akcionari su od tadašnjeg direktora Radulovića zahtevali da iznese akcije preduzeća na berzu. Umesto toga, predložio je radnicima da ih zastupa u Skupštini akcionarskog društva. Radulović je već 2003. pokušao da nađe investitore sa kojim će firmu da dokapitalizuje. Skupština akcionara to odbija, a Radulovića smenjuje. Uz sudsku odluku vraća na čelo „C marketa”.

Za preuzimanje većinskog paketa akcija se javljaju tri firme. „Merkator”, Radulovićev “Primer C”, ali i engleski “Ašmor”. Radulović ostaje jedini u trci za akcije. Sredinom 2005. Radulović potpisuje Memorandum koji definiše način na koji će Mišković preuzeti „C market“. Predviđeno je da 60 odsto akcija pređe u vlasništvo „Laderne B. V.“ i Milana Beka, a 40 odsto „Delti M“ i Miškoviću. U memorandumu piše da je sastanak inicirao Vojislav Koštunica. Beko kupuje Radulovićevu firmu “Primer C”, koja poseduje većinski deo akcija “C marketa”, a koju kasnije preprodaje Miškoviću.

Biografija Slobodana Radulovića

(old_image)

Slobodan Radulović je rođen januara 1943. u italijanskom logoru na ostrvu Mamuli kod Herceg Novog. Rođen sam u zatvoru, na malom ostrvu ispred Prevlake. Majka je bila u logoru, tu me je donela na svet.
Pošto sam bio najmlađe dete, a vremena su bila teška, nisam ništa mogao da očekujem i sve sam morao sam da uradim i stvorim, opisivao je ovaj detalj iz svoje biografije Radulović. Devedesetih je bio član Demokratske stranke, ali je isključen nakon odluke da uđe u vladu Mirka Marjanovića. U periodu 1992-1996. bio je na funkciji potpredsednika Vlade Srbije.
Kao čovek koji je pre 5. oktobra bio blizak porodici Milošević, našao se na spisku ljudi kojima je krajem 2000. zabranjen ulaz u zemlje EU. Od uvođenja višestranačja pa sve do 2003. godine bio je poslanik u Skupštini Srbije. Kasnije se pridružio Liberalima Srbije i obavljao funkciju potpredsednika stranke sve do napuštanja Srbije. Generalni direktor „C marketa” bio je od 1990. godine.

Pogledajte još