Branković delimično zadovoljan rezultatima u Berlinu

BEOGRAD, 19. avgusta 2009. (Beta) - Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je da je delimično zadovoljan dosadašnjim učinkom srpskih atletičara na Svetskom prvenstvu u Berlinu.

"Asmir Kolašinac je bio na nivou svojih ovogodišnjih rezultata i opravdao je dolazak u Berlin. Od njega možemo očekivati visoke plasmane i borbu za medalju na velikimtakmičenjima", ocenio je Branković nastup reprezentativca Srbije u bacanju kugle, koji je ispao u kvalifikacijama.

Marina Munćan i Goran Nava nisu prošli kvalifikacije na 1.500 metara, dok je Predrag Filipović zauzeo 35. mesto u brzom hodanju na 20 kilometara.

"Što se tiče Marine Munćan i Gorana Nave, oni su svoju formu tempirali za Univerzijadu, gde su opravdali očekivanja i osvojili medalje, a u ovako jakoj konkurenciji nisu imali velike šanse da prođu u drugi krug takmicenja. Predrag Filipović je podbacio i daleko je od svoje najbolje forme. Na ovako velikom takmičenju nije imao šta da traži s rezultatom koji je postigao", kazao je Branković.

Kao najsvetliju tačku srpske atletike u dosadašnjem takmičenju na šampionatu u Berlinu, on je naveo Biljanu Topić, koja je osvojila četvrto mesto u finalu troskoka.

"Ona je pokazala kako se treba takmičiti na Svetskom prvenstvu. S novim nacionalnim rekordom i četvrtim mestom bila je tako blizu osvajanju prve medalje za Srbiju na svetskim prvenstvima, ali na narednim takmičenjima i uz mnogo veću podrsku ASS nadam se da će Biljana doći i do medalje", ocenio je Branković.

On je dodao da mu je žao što se Dragutin Topić nije plasirao u finale skoka u vis i naveo da od bacačice diska Dragane Tomašević očekuje borbu za vrh na takmičenjima u budućnosti.

Poslednji srpski atletičar na šampionatu u Berlinu, Nenad Filipović u petak će nastupiti u disciplini brzo hodanje na 50 kilometara.

Pogledajte još