Test ličnosti: Odaberite vrata koja biste otvorili i saznajte kakva ste osoba

Vrata broj 1 Vi ste zabavna osoba koja ceni jednostavnost i lakoću. Volite ugađati drugima, ali i sami uživati u sitnim luksuzima kao što su fino posuđe i mirišljave dizajnerske sveće. Vrlo verojatno gajite ljubav prema putovanjima i drugim kulturama.

Želite svima sve najbolje i uvek se trudite napraviti dobru atmosferu među ljudima. I baš zato imajte na umu, da ukoliko vam je ponekad potrebna pomoć ili podrška, sasvim je u redu da ju zatražite od drugih.

Vrata broj 2 Vi ste jednostavna osoba koja ne voli da komplikuje u životu. Imate tendenciju držati stvari čistima i savršenima, ali zapitajte se da li se toliki trud isplati. Ne osećate li da vam nešto nedostaje? Puno energije trošite na svoja lična postignuća i poslovne uspehe, da ne govorimo o priznanjima poput diploma i certifikata na zidovima. No, da li ste se na tom putu vi osobno razvili? Živeti kvalitetno znači pronaći ravnotežu.

Stoga okružite se pozitivnim stvarima i priuštite sebi par ludih pustolovina. Iznenadite sami sebe izborima koji uključuju rizik, i napustite već utabanane staze.

Vrata broj 3 Svojom neobičnom ličnošću lako privlačite ljude oko sebe, iako retkima dopuštate da vas istinski upoznaju. Mnoge stvari idu vam od ruke i umetnički ste tip koji se izražava na mnogo načina. Imate sposobnost da iz ničega stvorite nešto. Buvljaci i sajmovi antikviteta nisu vam strani, kao ni sposobnost da stare i možda neupotrebljive stvari učinite novima i zanimljivima.

Cenite svoj prostor, pa se neretko nađete zatvoreni u njemu. Ne zaboravite koji put izviriti iz svog tajnog skrovišta, te spustivši se na zemlju, uživati u životu ispod oblaka.

Vrata broj 4 Vi ste stara duša sklona dramatizovanju. Imate snažne umetničke pretenzije i rado se izražavate kroz pisanu reč, muziku, likovno ili nešto drugo. Znate biti kontradiktorni, i čak u trenucima najveće otvorenosti prema drugima zadržavate puno stvari za sebe. Imate bogat unutrašnji život, ali većinu misli proisteklih iz njega ljubomorno čuvate. Iako vam je to teško, probajte koji put podeliti neke svoje nedoumice s drugima.

Ne samo da ćete se osećati bolje, već ćete se lakše uhvatiti u koštac s vlastitim perfekcionizmom i potrebom da svakom loncu budete poklopac. Ipak ste društveno biće koje mora da komunicira sa okolinom.

Vrata broj 5 Važno vam je da budete deo ekipe, te da svojim radom doprinosite u svakoj situaciji. Srećni ste kad stvari idu svojim tokom, a najviše vas ispunjava vlastita produktivnost. Takva narav razvila vam je određenu razinu samosvesti, ali pokušajte ipak stati na loptu. Osluškujte svoje telo. Da li je vreme za odmor? Možda ponedeljak ne bi trebao biti početak radne nedelje, već prilika da se jednostavno osećate odlično u vlastitoj koži.

Uzmite vremena da pronađete stvari u kojima uživate, a da nisu deo vaše rutine. Istražite sami sebe, čak i pod cenu opuštanja koje vam je toliko strano. Sve se stigne, i za sve ima vremena.

Vrata broj 6 Pouzdana ste osoba s okom za detalje. Drugi vas percipiraju kao staloženog pojedinca koji vodi brigu o svojoj slici u društvu. Međutim, jednim delom skrivate vlastitu neuravnoteženost. Vaš stan ili automobil, najverovatnije grca u neredu. Imate i sklonost destruktivne samokritike, posebno u teškim trenutcima kad se krivite za vlastite neuspehe.

Sigurno vam nije lako živeti na tako udaljenim polovima, stoga nalazite vreme za odmor i opuštanje. Život nije samo briga za druge i svet nije uvek okrenut prema vama. Što želite od sebe? Kako to postići?

Vrata broj 7 Jednostavni ste minimalist koji uvek ima nešto važno za napraviti. Stalo vam je do drugih, i često im posvećujete vreme koje bi zapravo trebalo pripadati vama. Vrlo ste osećajni, i volite se okruživati stvarima koje vam nešto znače. Porodica i prijatelji su vam na prvim mestima u životu, i sve bi napravili za njih što možete. Ali, ponekad bi trebalo da mislite više na sebe, i na koje načine razveseliti sami sebe.

Što vas veseli? Kako bi ste želeli provesti savršeni dan? Iako možda imate važnu ulogu u porodici ili karijeri, nemojte izgubiti sebe. Svaki je dan prilika da se oblikuje budućnost kakvu želite. Shvatite da se lepe stvari događaju svima, i da vi isto niste izuzetak.

Vrata broj 8 Vaša zaigrana i vesela ličnost pozitivno utiče na vaš izgled i ponašanje. Iako se svemu prilagodite, imate problema sa samopouzdanjem, te anksioznošću u određenim sferama života. Neorganizovani ste, a kad imate većih problema u životu, ne znate otkud bi ih počeli popravljati. Usprkos tome, ponosni ste na svoje uspehe, i trebali bi ih ceniti više.

Posvetite vreme sebi i razvoju svog bića, prihvatite svoje mane i naučite se voleti. I nikako nemojte ignorisati ljude u svojoj blizini koji bi vam mogli pomoći pri tome. Život je lakši kad nismo sami.

Vrata broj 9 Dovitljiva ste osoba koja ima rešenje za svaku poteškoću. Vešti ste u rešavanju problema, a štedljivost vam je velika vrlina. Cenite jednostavnost, i kroz život kročite držeći se osnova u svim poljima. Zašto bi vam trebalo išta drugo? Lako vas je voleti i zadovoljiti, a najdraže vam je kad svoje rešavalačke sposobnosti koristite za pomoć drugima.

Bez obzira treba li popločiti kupatilo ili izgraditi kućicu za ptice, vi ste uvek spremni uposliti svoje pametne vijuge i marljive ruke. Ipak, nemojte se osećati inferiorno ukoliko neko vama pruži ruku, i uradi nešto što sami niste mogli.

Vrata broj 10 Kao osoba cenite stabilnost i uigranost životnih navika. Drugi mogu računati na vas, znajući koliko volite kvalitet i detalje. Svemu pristupate s prethodnom analizom, i retko se kad nađete u situaciji bez plana. Sigurnost i podrška su vam na prvom mestu u svim sferama života. Čak i kad postignete više od očekivanog, osećate se pomalo neugodno što rezultat nije bio unutar očekivanja. To posebno vredi kad nemate puno koristi od viška.

Vrlo verojatno imate i umetničku stranu, ali ste je potisnuli iz nekih razloga. Na primer, volite da slušate muziku i da skupljate ploče, ali nikad ne biste sami uzeli instrument u ruke. Svoje probleme držite za sebe, i nemate običaj da ih namećete drugima. Ipak, nemojte se zatvarati. Pokazati iskreno svoju narav, kao i slabosti, nikad nije bilo protiv zakona.

zadovoljna.dnevnik.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.