Korisno i zdravo: Zasadite malu baštu na terasi!

Začinsko bilje

Ako želite začinsko bilje, možete za početak da izaberete ruzmarin, kadulju, a tu može da se nađe i origano, majčina dušica, peršun i bosiljak. U ovaj lepi kolaž možete da ubacite i neko drugo začinsko bilje kao što je timijan ili limunska trava. Začinsko bilje ne traži puno nege. Dovoljno je da ga zalivate jednom nedeljno. U mesecima kad je jako toplo možete da ga zalivate i češće, odnosno manje u kišne dane. Izbegavajte zalivanje lišća, već se potrudite da sipate vodu bliže zemlji.

Povrće

Izaberite paradajz, krastavac, zelenu salatu i potočarku. Dodajte im raznobojne paprike i dobili ste pravi mali raj! Ukoliko na terasi nemate više od četiri sata direktne sunčeve svetlosti, zaboravite na paradajz. Bolje odaberite lisnato zeleno povrće kao što je spanać ili šargarepa, cveklu i rotkvice jer traže manje svetla.

U početku koristite što više organskog komposta, a kako biljke budu rasle, imale više lišća i na kraju plodove, treba ih češće zalivati. Nikada ne zalivajte bašticu danju, za vreme vrućina, već to radite rano ujutro ili kasnije uveče.

Izvor: tportal

Foto: Yayimages

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.