Nastavak suđenja Šariću: Miša Banana nije švercovao kokain, nego đubrivo

Foto: Beta-AP / Info biro

Pred Većem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu pregledana je dokumentacija koju je srpsko tužilaštvo dobilo od italijanskog, u kojoj su naredbe o praćenju i prisluškivanju Milana Puljarevića protiv koga se zbog droge postupak vodi u Italiji.

Po optužnici srpskog tužilaštva za organizovani kriminal, italijanska policija je nakon praćenja, na putu ka Milanu u blizini mesta Lođi, oktobra 2008. godine u akciji "Loptica" uhapsila Puljarevića u čijem je "mercedesu" nađeno 100 kilograma kokaina.

Po navopdima optužnice, prodaju te droge je ugovorio optuženi Milan Milovac, po uputstvima Darka Šarića.

Okrivljeni Milovac koji je bio "zadužen za Italiju" je u bekstvu, a za njega je svedok-saradnik rekao da je zaradio 600.000 evra od prodaje droge.

"Miša Banana nije švercovao kokain, nego đubrivo"

Branilac Rodoljuba Radulovića, poznatog kao Miša Banana, advokat Velislav Milisavljević tražio je na početku današnjeg suđenja da se iz spisa predmeta izdvoji poruka nađena u Radulovićevom telefonu iz 2007. godine jer on nije optužen za taj period, kao i da, kako je tvrdio advokat, poruka nema veze sa drogom.

Radulović je u pauzi suđenja novinarima pojasnio da je reč o poslu prevoza veštačkog đubriva iz Ukrajine u Brazil.

Sporna poruka glasi:
"60 USD po toni, pod uslovom da ukrcamo 6.400 mt (metričkih tona) je minimum da pokrijem put do Brazila".

Tužilaštvo pak tvrdi da je poruke slao optuženi Draško Vuković, sada svedok saradnik u tom procesu.

Advokat Milisavljević je insistirao da se zbog javnosti ukaže da se poruka koju je Raduloviću poslao menadžer crnogorskog preduzeća “Sia mont” za kupoprodaju brodova Vladislav Lado Vuković samo jedna od 75 poruka koje su od njega stigle na Radulovićev telefon, kao i jedna od ukupno 351 poruke u telefonu.

"Radilo se o poslu sa prometom đubriva, a ne o drogi”"
, ustvrdio je Radulovićev branilac.

Tužilaštvo pak tvrdi da je poruke slao optuženi Draško Vuković, sada svedok saradnik u tom procesu.

Sudija Siniša Petrović rekao je da će sudsko veće prilikom ocene dokaza ceniti pojedinačno da li je svaki dokaz pribavljen na zakonit ili nezakonit način.

Na suđenju su čitani i spisi iz italijanskog procesa protiv Šarićeve grupe.

Šarić se predao sprskom pravosuđu posle četiri i po godine skrivanja 18. aprila. Još nije izneo odbranu, samo je kratko negira krivicu prilikom prvog pojavljivanja 24. marta, tvrdeći da droga nije njegova.

Osim ovog procesa sudi mu se i za pranje para u Srbiji, a to sudjenje nastavlja se 14. maja.

Advokat: Šarić neće još iznositi odbranu za kokain

Šarićev branilac Radoslav Baćević rekao je novinarima, nakon završetka današnjeg suđenja, da Šarić za sada neće iznositi odbranu već će sačekati odluku suda o predlogu odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje dokazi (transkripti prisluškivanih razgovora i SMS poruka) za koje smatra da su pribavljene na nezakonit način.

Đarićev branilac je ukazao da se danas, kao ni na sudjenju pre dve nedelje, medju dokazima koje je predstavilo tužilaštvo Šarić nigde ne pominje. .

Izvor: Blic

Pogledajte još