Veverica napravila štetu od 300.000 dolara u društvenom centru u Indijani

Foto: Yay Images

Kao da je htela da napravi neslanu šalu, veverica je baš 1. aprila ušla u električnu opremu zgrade u MekMilen Parku u Indijani i uzrokovala nestanak struje koji je oštetio sisteme grejanja i ventilacije, kao i neke delove glavnog kotla.

Veverica, nažaost, nije preživela ovaj nestašluk.

Direktor centra je rekao da će popravka biti pokrivena osiguranjem, osim jednog dela odeljenja čija će popravka koštati 50.000 dolara.

Prema pisanju lista “The Journal Gazette, ekipe rade na popravci tako da centar može da bude otvoren 7. juna, kao što je i planrano.

Ostvarenje projekta vrednog skoro dva miliona dolara čiji je cilj da transformiše bivšu MekMilen ledenu arenu u drušveni centar sa terenima za košarku, pokrenom trakom i drugim odeljenjima, sada sada je ugroženo zbog loše odluke jednog malog, ali očigledno opasnog stvorenja.

Naime, veverice su veoma poznate kao prave pravcate štetočine kojima se ne može stati na put.

Pre tri godine ove ozloglašene životinje optužene su za nanošenje velike štete električnoj opremi kompanije koja pravi optička vlakna Level 3 Communications, a one su takođe krive za 17 odsto godišnje štete u ovoj firmi.

Ni privatni domovi nisu bolje prolazili. Naime, 2010. porodica je ostala u šoku kada se vratila sa odmora i našla dom uništen u plamenu nakon što su vevedrice pregrizle kablove.

Prošlog meseca engleska vlada je priznala poraz u borbi protiv sivih veverica i rekla da će ukinuti zakon koji treba da zaštiti njihove crvene rođake.

Izvor: The Independent

Pogledajte još