MUŠKI UGAO: Kako da brzo dođete do savršenih mišića

Na prvom mestu, potrebno je da znate da su za građu, funkciju i formiranje vaših mišića, direktno zaduženi proteini, koji se nakon što se prerade u vašem organizmu, direktno pretvaraju u mišiće.

Ukoliko želite da brzo dobijete i formirate mišiće, unosite namirnice sa što većim sadržajem proteina, poput: pirinča, ribe, jaja, soja, mesa, belog pilećeg i ćurećeg mesa, pasulja, mahunastog povrća i banana. Pomenute namirnice konzumirajte u što većim količinama ali slobodno tome dodajte i proteinske dodatke ishrani koji su na prirodnoj, a ne steroidnoj, odnosno sintetičkoj bazi.

O vidovima i vrstama dodataka ishrani, najbolje ćete se raspitati u apoteci ili u razgovoru sa obučenim instruktorom u teretani ili fitnes centru. Ni slučajno ih nemojte uzimati na svoju ruku.

Dok primenjujete ovakav vid ishrane, potrebno je da znate da je raspored obroka takođe jako bitan. Potrebno je da imate tri redovna, ravnomerno obilna dnevna obroka i dve užine. Za užinu možete jesti voće, bogato takođe neophodnim vitaminima i piti mleko koje ima poseban značaj u funkciji i razvoju mišića.

Trik kod građenja mišića leži u tome da ih pravilno opteretite i zdravo se hranite kako bi novi mišići imali čime da se hrane.

Najbolje vežbe za brz napredak mišića celog tela su veže koje uključuju više zglobova. Na primer, kombinacija čučnjeva, dizanja tegova, sklekova i zgibova će učiniti da odlično izgledate u majci kratkih rukava.

Uz pomoć instruktora u teretani ili fitnes centru, odredite sebi odgovarajući vid vežbi i broj ponavljanja, u skladu sa vašim početnim odnosom mišićne mase i količine masnih naslaga, kao i vašim godinama.

Foto: yayimages.com
T.D.

Pogledajte još