Pet osoba povređeno tokom noći u tri saobraćajna udesa

Dve osobe su povređene u saobraćajnom udesu, koji se dogodio rano jutros oko 04.30 časova na uglu ulica Kneza Miloša i Masarikove, rekla je Macura.

Ženska osoba stara oko 35 godina zadobila je razderotinu slepoočnog desnog dela glave, istezanje vrata i povredu vratnog slabinskog dela kičme, istakla je portparol Hitne pomoći.

Tom prilikom muškarac star oko 50 godina zadobio je povrede grudnog koša i stomaka, rekla je Macura i dodala da su obe osobe prevezene u Urgentni centar.

U udesu oko 00.25 časova na uključenju iz Ulice Milentija Popovića na autoput ženska osoba, vozač, stara oko 30 godina zadobila je povrede grudnog koša i leve nadlaktice, a prevezena je u Urgentni centar, navela je Macura.

Tom prilikom i muškarac, vozač, zadobio je povredu istezanje vrata i njemu je ostavljen lekarski uput, dodala je portparol Hitne pomoći.

Saobraćajni udes dogodio se i oko 02.15 časova na autoputu kod Dušanovačke pijace. Muškarac star 29 godina zadobio je povrede glave i desnog ručja, a posle ukazane lekarske pomoći, odbio je hospitalizaciju, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 106 intervencija od kojih 22 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 234 intervencija od kojih 50 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, psihijatrijski bolesnici i hipertoničari, dodala je Macura.


Blic

Pogledajte još