Sutkinja se izvikala na ministra Selakovića

0

Sutkinja Vrhovnog kasacionog suda Ljubica Milutinović juče je povišenim tonom kritikovala sposobnost vlasti da na pravi način izvrši reformu pravosuđa.

“Kao sudija Vrhovnog kasacionog suda ne dozvoljavam da mi se govori da iznosim nešto netačno i proizvoljno i da sam kritizer!”, viknula je isprovocirana sutkinja Milutinović na sastanku Komisije za sprovođenje nacionalne strategije reforme pravosuđa za period 2013-2018.

Njena reakcija usledila je nakon što ju je ministar pravde Nikola Selaković posredno optužio da koristi prisustvo novinara za kritizerstvo.

Dok je ministar objašnjavao da su uzroci kašnjenja pre svega u tehničkim pregovorima sa Prištinom i raspuštanju Skupštine zbog vanrednih izbora, predstavnici Društva sudija Omer Hadžiomerović i Ljubica Milutinović izneli su upozorenja da je Akcioni plan preambiciozno napravljen, da državni aparat nije u stanju da ga sprovodi i da je kašnjenje sa četiri važna zakona koja se tiču organizacije sudova uzrok nestabilnosti.

Selaković je, naglašeno je, ignorisao ljutiti govor sudije i vrlo brzo napustio sastanak. On je rekao da će sve odredbe iz Akcionog plana koje kasne biti izvršene do kraja drugog kvartala.

Selaković je istakao i da otvaranje poglavlja 23 i 24 o pravosuđu u pregovorima sa EU znači “ulazak u proces tutorstva”.

“Rekli smo da uđemo u članstvo EU, ima da se naučimo nečemu što je evropski standard. Ako hoćeš da uložiš u to, onda ima da radiš to, to i to”, rekao je Selaković.

Izvor: Blic
Foto: Beta – Miloš Miškov

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.