Sutkinja se izvikala na ministra Selakovića

"Kao sudija Vrhovnog kasacionog suda ne dozvoljavam da mi se govori da iznosim nešto netačno i proizvoljno i da sam kritizer!", viknula je isprovocirana sutkinja Milutinović na sastanku Komisije za sprovođenje nacionalne strategije reforme pravosuđa za period 2013-2018.

Njena reakcija usledila je nakon što ju je ministar pravde Nikola Selaković posredno optužio da koristi prisustvo novinara za kritizerstvo.

Dok je ministar objašnjavao da su uzroci kašnjenja pre svega u tehničkim pregovorima sa Prištinom i raspuštanju Skupštine zbog vanrednih izbora, predstavnici Društva sudija Omer Hadžiomerović i Ljubica Milutinović izneli su upozorenja da je Akcioni plan preambiciozno napravljen, da državni aparat nije u stanju da ga sprovodi i da je kašnjenje sa četiri važna zakona koja se tiču organizacije sudova uzrok nestabilnosti.

Selaković je, naglašeno je, ignorisao ljutiti govor sudije i vrlo brzo napustio sastanak. On je rekao da će sve odredbe iz Akcionog plana koje kasne biti izvršene do kraja drugog kvartala.

Selaković je istakao i da otvaranje poglavlja 23 i 24 o pravosuđu u pregovorima sa EU znači “ulazak u proces tutorstva”.

"Rekli smo da uđemo u članstvo EU, ima da se naučimo nečemu što je evropski standard. Ako hoćeš da uložiš u to, onda ima da radiš to, to i to", rekao je Selaković.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Miloš Miškov

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.