Navijači Zvezde poharali benzinske pumpe na putu za Prag

PRAG, 19. avgusta 2009. (Beta) - Huligani među navijačima Crvene zvezde, koji su se uputili na sutrašnju utakmicu svog tima sa sa Slavijom iz Praga, divljali su na putu po benzinskim pumpama u Češkoj, zbog čega ih je 29 proterano, javljaju češki mediji.

Policija je naredila da 29 navijača mora do ponoći da napusti Češku.

Srpski navijači iz jednog autobusa na benzinskoj stanici kraj mesta Ladne blizu češko-slovačke granice, gde je vozač napravio pauzu, uzimali su robu kao da je njihova, a na pamet im nije palo da je plate.

U mestu Hustopeče kao žrtva "pala" je sledeća pumpa na kojoj su navijači iz drugog autobusa pokrali takođe robu a pumpu išarali sprejom. Vlasnik pumpe je štetu procenio na 4.000 evra.

"Policija je privela 69 navijača i pod nadzorom policije autobus se vratio na benzinsku pumpu, gde su ih suočili sa snimcima kamere. Ukupno 14 navijača kažnjeno je zbog krađe", kazao je novinarima portparol regionalne južno-moravske policije Pavel Švab.

Tih 14 srpskih navijača, kao i još 15 koji nisu imali po tvrdnjama policije regulisano zdravstveno osiguranje, moraju do ponoći da napuste Češku, jer im je policija zbog kršenja ovdašnjih zakona skratila rok do koga važi viza.

Češka policija je utakmicu Slavija - Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu Evropa unapred ocenila kao visoko rizičnu.

Policiji je još u živom sećanju kako se iz straha da ima posla sa ratnim veteranima osramotila kada je pustila da hrvatski navijači prošle godine divljaju po Pragu, pretvore zid drevne većnice u javni WC i dižu ruke u nacistički pozdrav.

"Ocenjena je kao visoko rizična pre svega zbog navijača gostujućeg kluba. Imaju pirotehniku, poznati su po nasilju i grubosti pod uticajem alkohola. Policija će biti u stanju pripravnosti od osam ujutru u četvrtak, a na raspolaganju će joj biti 280 policajaca", kazala je portparol praške policije Eva Miklikova.

Češki mediji upozoravaju da Crvena zvezda zbog svojih "Delija" dobija često kazne od međunarodnih fudbalskih organizacija.

Pogledajte još