U prodaji karte za meč Srbija - Francuska

Ulaznice za utakmicu Srbija – Francuska puštene su u prodaju, a organizatori su odlučili da karte plasiraju na četiri načina:

- preko call centra, sa dostavom na kućnu adresu, tel 011/381 81 77
- preko Interneta, www.call4all.rs, sa dostavom na kućnu adresu
- u poslovnicama preduzeća „Lasta“
- na blagajni stadiona Crvene zvezde

Zbog bezbedonosnih razloga odštampano je 51.406 ulaznica, koje su u prodaji od 20. avgusta, osim na "Marakani", gde će prodaja početi 31. avgusta.

Jedna osoba moći će da kupi najviše četiri ulaznice, dok je kupovina putem trebovanja za pravna lica ograničena na 10 karata.

Cena ulaznica:

SEVER 700 dinara
JUG 700 dinara
ISTOK 1.500 i 2.000 dinara
ZAPAR 2.000 i 2.500 dinara

Svi navijači koji budu dolazili u Beograd Lastinim autobusima imaju mogućnost da autobuske karte kupe uz popust od 20%. Prevoz će biti organizovan iz: Kragujevca, Niša, Kruševca, Novog Sada, Prokuplja, Valjeva, Mladenovca, Inđije, Smedereva, Stare Pazove i Obrenovca.

U saradnji sa Kalsbergom biće organizovani videobimovi u pet gradova u Srbiji, a utakmica Srbija – Francuska pratiće se na trgovima tih gradova uz direktan prenos. 

MERE BEZBEDNOSTI
Organizacija utakmice zahteva i najveće mere bezbednosti, koje podrazumevaju i to da će svaki navijač uz kupljenu kartu dobiti šemu stadiona, sa signalizacijom kretanja i pravilima ponašanja. Svaka karta će na poleđini pokazivati navijaču sa koje strane treba da priđe stadionu i na koji ulaz treba da dođe. Kontrola će se sastojati od četiri prstena, u cilju izbegavanja gužvi, a oko samog stadiona nalaziće se ograda sa ukupno 10 prolaza.

Prva kontrola biće postavljena na samom prolazu, gde će se gledati da li posetioci poseduju ulaznicu. Druga kontrola biće na prilaznim rampama za ulaz. Ovde će se kontrolisati da li je data ulaznica predviđena baš za taj ulaz. Treći sistem kontrole proveravaće ispravnost karata i tu će se obavljati i pretres gledalaca. Poslednja provera je u samom sektoru tribina, kako bi se utvrdilo da li je svako seo na mesto koje mu je označeno na karti. Iz tih razloga potrebno je da se karta sačuva do kraja utakmice. 

UTAKMICA VISOKOG RIZIKA
Pošto je meč Srbija – Franscuska od strane FIFA označen kao utakmica visokog rizika, u Beograd će doputovati i komesar za bezbednost iz Norveške. Takođe, ukoliko bude dolazilo do rasističnih poruka sa tribina utakmica će se prekidati, a sudije će preko razglasa slati opomene publici. Druga intervencija ovog tipa podrazumevala bi povlačenje igrača u svlačionicu na 10 minuta, a treća automatski prekid meča .

Našem timu su preostale još tri utakmice do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine. Sa Francuskom ćemo igrati 9. septembra, 10. oktobra, takođe na "Marakani", bićemo domaćini Rumunima, a 14. oktobra gostujemo u Litvaniji.

Katarina Stojković

Pogledajte još