Ako niste znali: Kokteli i sir za belje zube!

Znamo da kafa, čaj i crveno vino mogu da budu uzrok promene boje i mrlja koje se pojavljuju na vašim zubima. Ali, da li ste znali da sem ovih klasičnih “neprijatelja” beline vaših zuba, ukusne borovice, paradjz i sos za grilovano meso, takođe mogu da budu uzrok promene boje vaših bisera?

Ovo ne znači da treba u potpunosti da se odreknete ove vrste hrane i napitaka, ne! Dovoljno će biti da za početak isperete usta vodom nakon svakog jela i pića ili jednostavno uzmete žvaku koja će pospešiti lučenje pljuvačke, koja je prirodan čistač zuba i desni.

A onda, u svoju ishranu dodajte namirnice koje izbeljuju vaše zube!

Ako ste na nekoj zabavi, gde se pije alkohol, ne uzimajte vino, već koktel od vodke i soka od ananasa! Zašto? Zato što je sok od ananasa bogat bromelainom, enzimom koji čisti mrlje na zubima!

Što se tiče jela, neverovatno, ali istinito je i da možete da jedete sir! Dokazano je da sir pojačava Ph vrednost u vašim ustima, a time jačate i gleđ zuba! Jagode su prepune jabučne kiseline koja je pravi izbeljivač zuba! Svo hrskavo voće i povrće, kao što su jabuke i celer, mogu pomoći da se rešite mrlja na vašim zubima! Samo žvaćite za belji osmeh.

Izvor: redbookmag

Foto: Yayimages

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.