Ljubomora se može pobediti. Evo kako!

Ljubomora u vezi
PROBLEM: Krivo vam je što vaš partner provodi više vremena sa prijateljima ili vam je rekao da ide na košarku, a vi sumnjate da je otišao na prijateljsku kafu sa bivšom, bivšom devojkom? Ukoliko “drugoj strani” priređujete scene, otkrivate da ste nesigurni i da imate nizak nivo samopoštovanja.
REŠENJE: Recite partneru šta želite i šta od njega očekujete, i zamolite ga da učini isto. Ljubomora se najčešće javlja zbog nerazumevanja ili zablude. Ukoliko prećutkujete šta vam smeta u vezi, ona će biti osuđena na propast.

Pričajte i slušajte
PROBLEM: Ključ svakog zdravog odnosa je komunikacija. Vaš partner je izgovorio nešto što je kod vas probudilo osećaj sumnje?
REŠENJE: Otvoreno pitajte ono što niste razumeli. Važno je da vaš partner zna kako se osećate i šta vas muči.

Znak ljubavi
PROBLEM: Ljubomora u malim dozama pokazatelj je da vam je stalo do nekoga. Ali šta učiniti kada se stvar otme kontroli?
REŠENJE: Razgovarajte sa partnerom, recite mu da vam ne prija što vas zapostavlja. Ukoliko mu je stalo do vas, potrudiće se da ubuduće više vremena provodite zajedno.

Obratite pažnju na sitnice

PROBLEM: Smatrate da ste se otuđili jedno od drugog? Da partner ne obraća dovoljno pažnje na vas ili da je preterano zamišljen, pa ne reaguje na vaše “male signale” kao ranije?
REŠENJE: Priredite mu iznenađenje – spremite romantičnu večeru ili mu priuštite masažu. Usput razgovarajte sa partnerom o problemima koji ga muče. Većina muškaraca je po prirodi zatvorenija od žena, pa o problemima ne žele da govore dokle god ih otvoreno ne pitate.

Kako živeti sa ljubomornim partnerom?
PROBLEM: Muškarac sa kojim ste u vezi sklon je da pravi ljubomorne scene?
REŠENJE: Pokažite mu da ga volite. Ukoliko burno reagujete svaki put kad on napravi ljubomornu scenu, samo ćete pogoršati situaciju. Razgovarajte sa njim, pitajte ga šta mu smeta u vašem odnosu i vašem ponašanju, a onda se potrudite da ispravite greške. Ili je, možda, najbolje da izađete iz te veze.

S.M.
Foto: yayimages

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.