Još jedna fabrika otišla pod stečaj, 30 radnika na Birou!

Creatista / Yayimages

Prema njegovim rečima, u preduzeću se i danas radi na zvaničnom odjavljivanju 28 zaposlenih, koji će se nakon prestanka radnog odnosa nalaziti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Đurović dodaje da će u fabrici najverovatnije ostati jedino obezbeđenje i deo računovodstva.

Takođe, formirana je popisna komisija koju čine zaposleni i stečajni upravnik koja treba da obavi popis imovine, robe na zalihama, osnovna sredstva.

"Očekivali smo da će doći do stečaja imajući u vidu šta je vlasnik radio. Verujemo da je hteo da se oslobodi plaćanja otpremnine", smatra Đurović i dodaje da će radnici kojima se duguje deset plata sada dobiti minimalce.

On je podsetio da je zahtev za stečaj podneo većinski vlasnik, rumunska kompanija Tender, koja je istovremeno i najveći poverilac jer je Fam Farmu davala pozajmice za platu.

"Imamo i saznanja da će vlasnik predati Privrednom sudu u Kraljevu zahtev za reorganizaciju firme, videćemo šta će biti", napomenuo je on.

Predstavnici sindikata su ranije izjavili da su tokom prethodnih godina nadležne više puta obaveštavali o tome da većinski vlasnik nije nastavio proizvodnju lekova što je bila osnovna delatnost preduzeća, te su zbog toga kontaktirali i Agenciju za borbu protiv korupcije.

Ovo preduzeće privatizovano je 2006. godine i tada je imalo oko 40 radnika.

B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.