REKORDER: Direktor RTB-a zaposlio 500 ljudi za dan!

RTB Bor je inače već godinama kompanija u restrukturiranju. U prevodu, zakon je štiti od bilo kakvih prinudnih naplata, „gleda kroz prste“ zbog neplaćenih doprinosa i pokriva ovu obavezu prema 5.000 radnika iz budžeta. U zamenu za ovaj prilično komforan način poslovanja, RTB Bor, kao ni druge firme u restrukturiranju, ne mogu zapošljavati bez saglasnosti Agencije za privatizaciju. Spaskovski, kako saznajemo, nema tu saglasnost, piše "Blic".

"U subotu 15. marta dobili smo rešenja za rad na neodređeno vreme. Do tada smo svi, zbog trenutnih potreba za neke poslove, imali rešenja na određeno vreme", kaže jedan novoprimljeni radnik RTB-a.

Zbog ove nezakonite radnje zasad nije podneta nijedna prijava protiv rukovodstva RTB-a, ali unazad tri godine protiv čelnika RTB-a podneto je više od 20 krivičnih prijava za zloupotrebu službenog položaja.

Blagoje Spaskovski na pitanja „Blica“ pristaje da odgovori pismeno. Tvrdi da jeste zaposlio na neodređeno vreme 500 radnika, ali ne samo u jednom danu.

"Saglasnost Agencije za privatizaciju nam u ovom slučaju nije bila potrebna jer je reč o broju radnika koji ne prelazi 10 odsto ukupnog broja zaposlenih u kompaniji, a kojih ima 5.222".

Na pitanje, otkud da RTB Bor odluči da ulaže milione evra u sređivanje grada ako u isto vreme ne izmiruje svoje obaveze prema državi i dobavljačima, Spaskovski tvrdi da je u „pitanju društveno odgovorno poslovanje“.

"Za sav novac koji je RTB Bor izdvojio u te svrhe postoji saglasnost Agencije za privatizaciju", tvrdi generalni direktor RTB Bor.

Ova firma, inače, jedna je od onih koja nije Ministarstvu privrede dostavila ličnu kartu, odnosno pregled ukupnih dugova i potraživanja, kao i spisak svih dobavljača. Čak se, da podsetimo, januara ove godine u javnosti pojavio audio-snimak sa kolegijuma RTB Bora, na kom se jasno čuju psovke koje Spaskovski upućuje tadašnjem ministru Saši Raduloviću zbog zahteva da ovaj, kao i sve druge firme u restrukturiranju, dostavi podatke o poslovanju. Ponašanje Spaskovskog tada niko nije želeo da komentariše.

Izvor: Blic/ foto: Wikipedia/Grozni Laki

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.