Roštiljada u Leskovcu

Jubilarna 20. leskovačka Roštiljada biće održana na Širokoj čaršiji od 31. avgusta do 6. septembra

Najveseliji dani derta već su promovisani u više gradova u Srbiji, ali i Makedoniji, a uskoro će ova privredno-turistička manifestacija biti predstavljena i u Bugarskoj. 

Ove godine celovečernji koncert imaće Željko Samardžić, a gradom će prodefilovati mažoretkinje u pratnji pleh orkestra. Po tradiciji, najzanimljiviji deo je takmičenje za najveću pljeskavicu na svetu, ali i nadmetanje učenika ugostiteljskih škola Srbije.

Na leskovačkoj Roštiljadi pravi rekorder je bio Novica Stanković Šaponja, jer je šest puta pravio najveću pljeskavicu na svetu. Stanković je stradao na Kosovu i Metohiji 9. aprila 1999. godine.

Ima predloga da se iz najuže gradske zone Roštiljada preseli uz obale reke Veternice. Ta ideja dobija sve više pristalica. Sada, bez obzira na slabosti, Roštiljada je ,,lična karta’’ grada na Veternici i zato mnogi svoje vreme mere po ritmu ove priredbe.

Licitacija štandova

U takozvanoj ekstrazoni 20. roštiljade, od 22 ponuđena štanda, na prvoj licitaciji, organizovanoj minule subote, izdato je 14, a za preostale štandove u ovoj i ostalim zonama, biće još jedna licitacija i ukoliko ne bude zainteresovanih ugostiteljskih radnji, preostali štandovi će se davati slobodnom pogodbom. 

Svaka ugostiteljska kuća mogla je da uzme po dva štanda, koji su izdati po početnoj ceni, a zakupci su ugostitelji iz Čačka, Knjaževca i Leskovca. 

Izvor: Danas
20. avgust

Pogledajte još