Tužilaštvo istražuje patriotsku pljačku

Foto: Miloš Miškov / Beta

Prema pisanjima “Blica” i u tužilaštvu je potvrđeno da je izveštaj tražen i, a nakon što ga prouče, odlučiće o daljim koracima koje će preduzimati.

Anketni odbor usvojio je pre četiri dana ovaj izveštaj koji je pokazao da je u južnu srpsku pokrajinu za tih 12 godina utrošeno čak 229,4 milijarde dinara (2,84 milijarde evra) iz budžeta Srbije.
 
Međutim, kako se takođe moglo videti u izveštaju, gotovo da ne postoji oblast u kojoj nije bilo zloupotreba, bilo da se radi o izgradnji infrastrukture, sanaciji, zdravstvu ili obrazovanju. One su se, prema izveštaju, odvijale na najrazličitije načine, od toga da su nameštane javne nabavke, u nekim slučajevima vrednost objekata je precenjivanja, do toga da su negde objekti plaćani a da nisu završeni ili da čak i ne postoje na terenu.

Kako je pre nekoliko dana rekao predsednik Odbora Momir Stojanović, izveštaj je koristan za nadležna ministarstva. On je izrazio uveravanje da će on biti prosleđen Vladi i da će nadležni pravosudni organi imati dosta materijala da se pozabave uočenim zloupotrebama u trošenju budžetskih sredstava.

Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.