Musić zlostavljao Červenko dugo pre nego što je ubijena

Foto: Facebook

U optužnom predlogu ovog postupka se kaže da je Musić 15. jula 2011. u popodnevnim časovima, u Ulici Dušana Danilovića, prvo pretio Vladislavi, a kasnije je i pretukao o čemu svedoči i lekarski izveštaj Kliničkog centra Vojvodine.

Prema navodima iz spisa, tom prilikom Musić joj se na ulici obratio rečima:

"Šta si juče radila, napravila si kretena od mene, biraj šta hoćeš da ti slomim - nos ili prst. Nos sam ti već lomio pa znaš kako je - biće malo krvi, a možda bolje da ti slomim mali prst na levoj ruci jer ga ne koristiš pa će biti malo otečen i posle će možda biti krvi".

Nakon ovakvog uvoda, Musić je Vladislavu, koja ga je molila da je ne lomi i tuče, primorao da sedne s njim na motor i odvezao je na Bulevar vojvode Stepe iza hale firme "Uradi sam" gde joj je zadao više udaraca u glavu, čupao joj kosu i zavrtao ruku. Vladislavi su nakon toga u Kliničkom centru konstatovane lakše telesne povrede u vidu nagnječenja glave, levog lakta i ramena, a slučaj je tada prijavljen policiji.

Ono što je do danas nejasno, jeste razlog zbog kojeg se čekalo više od dve godine da se podnese optužni predlog zbog ovog slučaja, a najgore od svega je to što je devojka godinu dana nakon ovog napada i brutalno ubijena. Naime, optužni predlog je Osnovno javno tužilaštvo podnelo u julu 2013. godine u momentu kada je Musić već bio nepravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Vladislave Červenko, tako da je malo reći da je ovaj postupak zakasnio, piše "Dnevnik".

Kako je saopštila PU Novi Sad, policija je prijavu zbog ovog dela podnela nadležnom tužilaštvu još 27. jula 2011. i nije jasno zašto je postupak toliko čekao u tužilaštvu, jer da je pravovremeno reagovano, možda je Vladislava Červenko mogla da izbegne ono što je zadesilo u novembru 2012. godine kada je Musić ubio sa više od pedeset udaraca rukama, nogama i drvenom motkom.

Musić je pred sudijom Sandrom Gavanski negirao izvršenje ovog dela, rekavši da se ne seća najbolje tog perioda, jer je već prošlo dosta vremena od tada.

"Sećam se da smo u to vreme imali problema, da smo imali prekid u vezi i da se Vladislava obratila za pomoć psihijatru, ali koliko se sećam u to vreme sam bio na godišnjem odmoru i nisam bio u Novom Sadu", rekao je Musić.

Za razliku od postupka za ubistvo Vladislave Červenko, gde je u nekim momentima plakao i tvrdio da ne može da prati suđenje jer mu je jako teško, na današnjem ročištu, gde je optužen za zlostavljanje i mučenje, Musić je bio pribran, samouveren i prilično govorljiv, iznoseći neke detalje o vezi s Vladislavom.

U nastavku ovog postupka, koji je zakazan za 20. maj, sud će saslušati oca i sestru Vladislave Červenko, a kao dokazi biće predstavljeni lekarski izveštaji o povredama ubijene devojke. Inače, nastavak suđenja za ubistvo Vladislave Červenko zakazan je za 28. april.


Radio 21, Dnevnik, Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.