Devet razloga zbog kojih vaša dijeta ne funkcioniše

1.Previše voća
Voće je zdravo, ali ako ste odlučili da ono bude osnova vaše ishrane, teško da ćete gubiti kilograme. Fruktoza, kojom voće obiluje, skladišti se kao višak masti u jetri. Šolja bobičastog voća biće sasvim dovoljna da pokrenete metabolizam i sprečite taloženje kilograma.

2. Ne pijete dovoljno vode
Kafa, kapućino, dijetalni napici bez šećera... Sve navedene tečnosti ne mogu da zamene vodu, a jedino voda „ispira“ višak kilograma. Dakle, pijte samo „česmovaču“ ili zeleni čaj i blagu limunadu bez šećera.

3. Prirodni zaslađivači
Izbacili ste šećer, ali zato tokom dijete uzimate med, javorov sirup i druge vrste zaslađivača? Neće moći! Jedino što vam je tokom dijete dozvoljeno je stevia, prirodni zaslađivač, i to u malim količinama, tek da ne „izgarate“ što ne smete da jedete čokoladu, kolače, sladoled...

4. Dijetetski proizvodi
Ako umesto klasičnog obroka koristite praškaste dijetetske proizvode, može se desiti da metabolizam „trokira“. Koristite obične veganske proteinske šejkove. Nemaju aditiva, nisu GMO, ali jesu prijatelji vitke linije.

5. Proteini su korisni
Istraživanja su pokazala da gram proteina po kilogramu telesne težine može da ubrza proces mršavljenja. Ako tokom dijete često osećate žudnju za slatkišima, proverite da li uzimate dovoljno proteina.

6. Tegovi čuda čine
Od dizanja tegova nećete smršati, ali ćete ubrzati metabolizam i oblikovati telo. Zato, dok ste na dijetetskom režimu, nemojte zaobilaziti teretanu. Ako mrzite da vežbate dok vas drugi gledaju, kupite dva tegića od po dva kilograma i vežbajte kod kuće. Ubrzo ćete videti rezultate.

7. Termički obrađena hrana
Kuvane namirnice zamenite svežim kad god je to moguće. Organizam će lakše svariti enzime iz sirovog voća i povrća nego iz onog koje je termički obrađeno. I da, potrudite se da što češće jedete kod kuće. Restoranska hrana puna je masti i soli, koje blokiraju proces gubitka kilograma.

8. Spavajte dovoljno

Manjak sna i prekovremeni rad zahtevaju veću količinu kalorija. Dakle, ako želite da smršate, spavajte barem osam sati. I ne zaboravite: vaš poslednji obrok morao bi da bude najmanje tri sata pre odlaska na počinak.

9. Ne jedete koliko bi trebalo
Ako tokom dijetetskog režima ne unosite dovoljno kalorija, organizam će svaki obrok skladištiti u obliku masti, u strahu da će ko zna kada dobiti sledeću porciju hrane. Dajte svoj telu dovoljno „goriva“ da bi moglo da se oslobodi viška kilograma!

Foto: yayimages

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.