Mistično i uzbudljivo: Tantrički seks za početnike

Ako se fokusirate samo na dostizanje orgazma, znajte da propuštate mnogo! Potrudite se da produžite sam čin, a time pojačate sekualnu energiju i nivo intimnosti između vas i vašeg partnera. Seksualna energija je jedna od najmoćnijih energija koja nas čini zdravijima!

Napravite intimno “gnezdo”

Prostor treba da bude udoban i opuštajući. Prvo, osobodite prostoriju od svih stvari koje mogu da vas ometaju. Zatim je ukrasite cvećem, svećama i udobnim materijalima. Miris je izuzetno važan za našu senzualnost, zato isprobajte prirodne mirise jasmina, Jlang-Jlang ili ruže. Uverite se da vam je krevet potpuno udoban, prekriven mekim čaršafima, sa puno mekih jastuka. Na kraju izaberite muziku koju oboje volite. Tiha muzika u pozadini popraviće vam raspoloženje.

Dišite istim dahom

Harmonizacija disanja je jedan od najlakših načina da se uskladite sa vašim partnerom. Opkoračite partnera tako da mu sedite u krilu (položaj se naziva yab-yom), a onda izdišite dok on udiše i obrnuto.

Primetićete da dok vaš partner izdiše, vi u stvari udišete njegov dah koji vas prožima kroz čitavo telo. Dok izdišete, pokušajte da svesno date energiju svom dahu, na ovaj način “delite” sebe sa svojim partnerom. Svesnost o važnosti disanja je osnov svake joga vežbe, koja predstavlja osnovu Tantre.

Držite oči otvorene

Ideja o vođenju ljubavi otvorenih očiju je osnova najdublje povezanosti i intmnosti. Ovo vam zvuči lako i jednostavno, ali je i iznenađujuće teško kada treba ovo da sprovedete u delo. Vremenom ćete zapaziti mnoge male znake, pokrete i izgled vašeg partnera, a i sebe, na koje niste obraćali pažnju jer sve to niste videli! Nije lako kada vas gledaju, pa čak i oni koje volite. Biti pravi očevidac vođenja ljubavi je nešto što će vas duboko transformisati.

Neka sve bude sporije

Predigra je od suštinskog značaja u Tantri. Lagani način vođenja ljubavi pomaže muškarcima u očuvanju dugovečnosti, a ženama daje onu notu vanvremenske lepote. Što duže traje predigra, više ćete energije stvoriti. Upotrebite ovo vreme da se potpuno usredsredite jedno na drugo. Kao u meditaciji, kada vam misli odlutaju, nežno vratite pažnju nazad ka partneru i magiji momenta koji delite

Izvor: care2

Foto: tantra-essence

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.