STRAVIČNO: Otac ugušio bebu, plač mu smetao da igra igricu

Foto: Facebook

Kodi Judžin Vigant je zadržan danas u zatvoru, bez uslova za kauciju.

Šesnaestomesečni Dajmeon Vigant nije disao kada je hitna pomoć došla u kuću juče ujutru. Dete je proglašeno mrtvim u bolnici, naveli su nadležni.

“Nerazumljivo je kako otac može da ubije svoju bebu – to um ne može da pojmi. Jedino što nam donosi olakšanje je to što znamo da smo uradili ono što je trebalo, a to je da sprovedemo pravdu brzo. Naše molitve idu onima koji su znali i voleli Dajmeona”, rekao je šerif Džef Davsi.

Vigant je izjavio da je bio isfrustriran jer je dečak plako nekontrolisano i tako ga sprečavao da igra Xbox. On je pokrio bebin nos i usta rukom i tako je držao tri-četiri minuta dok se dečak nije umirio, a onda ga je stavio u ogradicu za igranje i pokrio ga posteljinom koja je bila obavijena oko dečakovog tela i glave, rekli su nadležni.

Vigant nije proverio dete pet sati, dok je igrao igrice i odgledao tri episode serije Fringe. Kad je napokon došao da pogleda dete, Dajmeon je već poplaveo i nije reagovao.

Majka deteta, Vigantova deojka, nije bila kod kuće.

Tokom preliminarnih intervujua s roditeljima, oni su naglasili da je date bilo stavljeno u ogradicu za igranje oko 7 ujutru u četvrtak. Ali tokom drugog ispitivanja, Vigant je rekao da je ugušio dete oko 1 ujutru, naglasila je policija.

Patolog je obavio autopsiju, ali rezultati još uvek nisu predstavljeni javnosti.

Vigant se u Floridu preselio 2013. i nema porodicu u blizini osim svoje devojke. Njeno ime nije objavljeno.

Par ima i tromesečnu ćerku, koja je trenutno pod starateljstvom Odeljenja za decu i porodice.

Izvor: Daily Mail

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.