Blic: Tri biznismena platila ubistvo Arkanovog kuma

Ovo su najnovije informacije do kojih je došla beogradska policija radeći na rasvetljavanju ubistva bliskog prijatelja Luke Bojovića i nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana.

"Prikupljeni dokazi i saznanja ukazuju da su ubistvo Rakonjca platila dvojica biznismena iz Srbije i jedan iz Crne Gore. Sva trojica su ranije bila „na meti“ Luke Bojovića i njegovog klana i bliski su sa ekipom Slobodana Šaranovića, koji s vođom novog zemunskog klana vodi lični rat od 2009. godine", kaže za „Blic“ izvor iz MUP Srbije.

Opsedao kafić
Goran Bojanić, prema saznanjima policije, imao je zadatak da ubije Filipa Koraća, najbližeg saradnika Luke Bojovića. Korać je pet dana pre pucnjave na Zvezdari svakodnevno sedeo u kafiću „Mariki“.

Dvojica „osumnjičenih“ biznismena iz Srbije su trenutno van zemlje, dok je treći i dalje u Crnoj Gori. Sva trojica vezuju se za staru Službu državne bezbednosti, nekoliko ubistva koja su potresla region i švercerske poslove koji su im doneli milionsku zaradu. Samo se bogatstvo „osumnjičenog“ biznismena iz Crne Gore procenjuje na 20 miliona evra.

Policija veruje da su njih trojica platili ubistvo Rakonjca da bi izbegli sopstvenu smrt, naručenu iz klana Bojovića.

"Bojović je ranije pokušao ubistvo sve trojice. Oko Nove godine do njih je došla informacija da Bojovićev klan planira nova ubistva. U isto vreme policija je saznala i za planove suparničke ekipe koja je sastavila spisak ljudi bliskih Bojoviću koji treba da budu likvidirani. Bilo je pitanje momenta i koja će ekipa da bude brža", kaže izvor za "Blic".

Okršaj je počeo 28. marta, kada je na Zvezdari ranjen Goran Bojanić, najbliži saradnik Miloša Delibašića, sestrića Slobodana Šaranovića. Pet dana kasnije, u kafiću „Mariki“ ubijen je Rakonjac.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.