Novosađani ne žele Cecu na Tamburica festu!

Foto: Nadlanu

Građani Novog Sada su na interentu pokrenuli peticiju protiv najavljenog nastupa folk zvezde Svetlane Ražnatović na Tamburica festu 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Takođe, na Fejsbuku je napravljena grupa "STOP Ceci na Tvrđavi".

U peticiji na sajtu www.peticije24.com se navodi:

- Ceca je udovica ratnog zločinca Željka Ražnjatovića Arkana. Ona je sa njim išla po logorima tokom 90-ih i učestvovala je u njegovom 'biznisu', a nakon njegove smrti potpuno ga je i preuzela. Svojim pesmama tokom 90-ih je učestvovala u propagandnoj mašineriji koja je imala za cilj da drži stanovništvo u ratnohuškačkoj komi. Za sva svoja nedela, Ražnjatovićka zaslužuje da bude u zatvoru na maksimalnoj kazni. To što je Srbija banana država i što se sve završilo na elektronskoj narukvici, ne znači da se ne treba boriti protiv takvih zlotvora. Dodatni šamar nama u Vojvodini je njeno nastupanje na Tamburica festu. To se ne sme dozvoliti! Vojvodina je oduvek bila multikulturna sredina, a zahvaljujući takvima kao sto su Arkan i njegova pevaljka, mnogi stanovnici Vojvodine su proterani 90-ih ili su prisiljeni na samoegzodus - stoji u obrazloženju peticije koju je do sada potpisalo više stotina ljudi.

U komentarima koje su naveli neki od potpisnika peticije, stoji i da većina njih smatra da na manifestaciji koja se bavi promocijom tradicionalne tamburaške muzike nema mesta za zvezdu turbo folk muzike.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.