Ovi filmovi pravac iz Kana stižu u domaće bioskope

Foto: yayimage.com

Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju četiri ostvarenja koja će biti predstavljena na 67. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. Među njima su: „Zbogom jeziku 3D“ (Adieu Au Langage) režisera Žan- Luk Godara (Jean-Luc Godard), film „Potraga“ (The Search) Mišela Azanavisijusa (Michel Hazanavicius), „Džimijeva dvorana“ (Jimmy’s hall) Kena Louča (Ken Loach) i Levijatan (Leviathan), ruskog režisera Andreja Zvjaginceva (Andrey Zvyagintsev).

Nedavni dobitnik Oskara za najbolju režiju Mišel Azanavisijus vraća se u Kan sa novim filmom „Potraga“, rimejkom drame iz 1948. godine Freda Zinemana. U fokusu filma je žena koja radi u nevladinoj organizaciji i formira poseban odnos sa dečakom u ratom razorenoj Čečeniji.

Za Zlatnu palmu sedmi put bori se i legendarni francuski autor Žan-Luk Godar, ovoga puta sa eksperimentalnim 3D ostvarenjem "Zbogom jeziku". U njegovom trideset i devetom igranom filmu glavne uloge tumače Džesika Erikson (Jessica Erickson), Eloiz Gode (Héloise Godet), Kamel Abdeli (Kamel Abdeli) i Ričard Ševalier (Richard Chevallier).

Za novu dramu Kena Louča „Džimijeva dvorana“, koja se bavi životom irskog političkog aktiviste Džejmsa Graltona, veruje se da je njegovo poslednje ostvarenje i da neće više režirati filmove. Poznatom britanskom režiseru je ovo dvanaesti put da učestvuje u takmičarskoj konkurenciji.
Ruski reditelj Andrej Zvjagincev pokušaće da osvoji glavnu nagradu svojim najnovijim ostvarenjem „Levijatan“.

Novozelandska rediteljka i Oskarovka Džejn Kempion (Jane Campion) predvodiće ovogodišnji žiri. Ukupno 49 dugometražnih filmova iz 28 zemalja, a među njima i 15 koje su režirale žene, biće prikazano na Kanskom festivalu.

24sata

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.