Vuk Bojović: Volonterka se igrala s vukom, devojčica im odjednom dotrčala s leđa

Bojović je ranije danas za TV Pink rekao da je volonterka juče vuka držala na povocu i odvela u Bebi zoo vrt odbacujući navode da se vuk otrgao sa povoca i tako napao devojčicu.

Kako Blic saznaje, i volonterka Olgica Marković će biti saslušani za krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Bojović je objasnio i da je tog mladog vuka, od pet meseci, majka odbacila i da ga je ta volonterka podigla i odgojila.

Volonterka sa vukom se, kako je precizirao, juče nalazila u ograđenom delu Bebi zoo vrta.

"Prostor je ograden žicom od posetilaca, tu se volonterka igrala sa vukom, bacala mu je lopticu i odjednom negde sa leđa dotrčala je ta devojčica. Vuk je naravno reagovao, da li zbog loptice ili ne znam čega i uhvatio je za jaknu. Roditelji su reagovali, nastala je dreka....", rekao je Bojović.

Devojčica je prevezena u Dečju kliniku u Tiršovoj sa otokom, modricom i manjom razderotinom na ledjima, a njeno stanje je stabilno. Zdravstveno stanje devojčice, koja je povređena u Zoolškom vrtu u Beogradu, je stabilno, potvrdio je dr Ivan Rakić, sa Odeljenja plastične hirurgije Dečje klinike u Tiršovoj.

Mada, kako se navodi, dr Nada Macura iz Hitne pomoći, pretpostavlja da je reč o ogrebotini od životinjske kandže, Dr Rakić nije mogao to da potvrdi.

Devojčica će u Tiršovoj biti zadržana na posmatranju još dan-dva, s obzirom na to da je povreda nastala u neobičnim okolnostima, dodao je Rakić.

Devojčica stara nepune dve godine povređena je juče u Beogradskom zoološkom vrtu kada ju je napao vuk.

Devojčica je prevezena u Dečju kliniku u Tiršovoj sa otokom, modricom i manjom razderotinom na leđima.

Ekipi Hitne pomoći je objašnjeno da je do povreda došlo kada je na devojčicu nasrnuo vuk kojeg je jedan od volontera u Zoološkom vrtu šetao na povocu.

Izvor: Blic
Foto: Wikipedia - Nikola Smolenski

Pogledajte još