Skanal u Ruskoj dumi: Žirinovski huškao ljude da "žestoko siluju" trudnu novinarku

Zbog napada ovog samoproklamovanog nacionaliste i bez sumnje najbizarnije karikature ruske postsovjetske politike, trudna Stela Dubovickaja završila je na opravku u bolnici.

Dubovicakaja , novinarka televizije "Raša tudej", izazvala je bes Žirinovskog pitanjem u vezi sa sankcijama protiv Ukrajine. On je odmah krenuo da viče i usmerio dvojicu svojih mladih pomoćnika ka njoj.

"Kad kažem, otrčite do nje i žestoko je silujte", naredio im je Žirinovski.

Jedan od muških novinara pitao ga je zašto je napada kada je trudna, ali to Žirinovskog nije nimalo omelo u ovom odvratnom performansu. On je gurnuo saradnike ka novinarki u šestom mesecu trudnoće.

"Idite, ljubite je. Zgrabite je", vikao je Žirinovski.

Jedan od saradnika zaista je i dotakao trudnicu, dok su šokirane koleginice sklanjale. Jedina koja se odvažila da podigne glas na nasilnika bila je Julija Čučalova iz agencije Interfaks.

"To je uvredljivo, ponižavajuće, šta to radite?", rekla je Čučalova.

Žironovski se još više razbesneo.

"Šta se ti mešaš, lezbejko? Gubi se odatle. Ovo nije mesto za trudnice Nama su potrebni zdravi ljudi. Trudnice ne bi trebalo da dolaze na posao. Sedi kući i brini se o detetu, razumeš?", drao se Žirinovski i povikao "gubite se, proklete lezbejke".

Etički komitetet ruskog parlamenta razmatra sada prijavu protiv Žirinovskog zbog ovakvog ponašanja, dok TV stanica "Raša tudej" planira da ga tuži i traži najstrožu moguću kaznu.

Izvor: Blic
Foto: Yutube - print screen

Pogledajte još