I lekari su u čudu: Niko ne zna zašto beba ne otvara usta

Foto: Screenshot/Youtube

Vajat Skot, beba stara devet meseci, ne može otvoriti usta. Dečak je rođen s retkom bolesti kongenitalni trizmus, urođenim grčem donje vilice i tri meseca nakon rođenja morao je provesti u bolnici. Lekarima je dečakovo stanje i dalje zagonetka jer Vajat ne može otvoriti usta, a za to ne postoji nikakav očigledan razlog.

- Moguće je da se radi o problemu s mišićima - kaže otorinolaringolog J.P. Vacani. Kako bi to otkrili lekari bi dečaka trebalo da uspavaju i naprave biopsiju mišića no anesteziolozi nisu to još spremni učiniti jer neće moći da kontrolišu njegove disajne puteve ako mu ne mogu otvoriti usta. Očajni roditelji pokrenuli su internetsku stranicu Whats Wrong With Wyatt (Šta nije u redu s Vajatom) jer se nadaju da će možda neko u svetu prepoznati bolest koju njihov sin ima i pomoći mu da ozdravi.

- Imamo problema pri hranjenju, a jednom su ga lekari morali i oživljavati. Vajat je povratio, počeo plakati i gušiti se. Izgubio je svest - priča njegova majka Ejmi Milvil. Kaže da je njihov sin inače zdravo dete, ali ona i suprug žele znati hoće li kada moći normalno jesti i gutati kao i sva ostala deca, piše Daily Mail.

24sata.hr

Pogledajte još