Jokanović: Ipak možemo dalje, a ostavku neću podneti

BEOGRAD, 20. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović rekao je da uprkos remiju sa Žilinom (1:1) u prvom meču baraža za Ligu Evrope, veruje da njegov tim može da prođe dalje i istakao da ne namerava da podnese ostavku.

"Verovao sam u svoju ekipu i pre ove utakmice, a verujem u nju i sada. Ubeđen sam da možemo da izborimo dobar rezultat u revanšu i da prođemo u Ligu Evrope", izjavio je Jokanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Veliki broj navijača po završetku utakmice zahtevao je Jokanovićevu ostavku, ali je trener "crno-belih" ponovio da je klub taj koji odlučuje o njegovoj sudbini.

"Navijači su jasno pokazali svoj stav. Imali smo neuspeh protiv Apoela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a zatim i večerašnju utakmicu u kojoj nismo došli do onog što smo želeli. Ipak, moj stav se ne menja, klub treba da povuče poteze za koje misli da su dobri. Ako neko čeka moju ostavku, uzalud to čini", pojasnio je Jokanović.

Analizirajući večerašnju utakmicu Jokanović je priznao da njegova ekipa nije pokazala dovoljno da bi došla do pobede.

"U prvom poluvremenu smo potpuno nadigrani, nismo imali pas-igru i previše smo pokušavali dugim loptama. Ni u drugom nismo uspeli da stvorimo prednost na sredini terena. Nismo pokazali dovoljno da bi došli do pobede", rekao je on i dodao da je najodgovorniji za rezultate kluba.

Trener Žiline Pavel Hapal rekao je da je zadovoljan rezultatom, ali je dodao da je njegova ekipa "možda mogla i više".

"Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, ali mislim da smo mogli i još bolje. Nadam se da ćemo se prikazati u još boljem izdanju u revanšu", naveo je Hapal.

Šef struke gostiju dodao je da ne misli da je Žilina ostvarila rezultat koji joj garantuje mirnu revanš utakmicu.

"Verujem da će u drugom meču biti i malo teže. Videli smo da Partizan ima veoma kvalitetne igrače, a u revanšu im se u tim vraćaju još dva važna fudbalera", rekao je Hapal, misleći na napadača Lamina Dijaru i igrača sredine terena Radosava Petrovića.

Revanš utakmica između Žiline i Partizana igra se za sedam dana u Slovačkoj.

Pogledajte još