Deca mogu da vas nauče najbitnijim bračnim lekcijama

Ponekad vi i vaš partner nikako ne možete da se složite, i tada biste dali sve samo da imate jednostavan način da rešite problem. Ovo su saveti koje dajemo deci kad krenu u vrtić, a vrlo lepo mogu da posluže i za bračne partnere.

1. Deli svoje bojice
Iako možda ne želite da pustite tu savršenu narandžastu nijansu, morate mu je prepustiti, kako biste uzeli neku od njegovih bojica. Tajna je u kompromisu, on je ključan za svaku vezu.

2. Sklanjaj svoje igračke
Ili prljave čarape, sudove, peškire sa poda kupatila... Ako ne učestvujete u održavanju prostora, biće svađe, najlakše je neke stvari obaviti odmah.

3. Kaži "izvini"
Iako ponekad detetu morate da kažete da je uradilo nešto loše, jednom kad to shvati, dete će sigurno otrčati da se izvini. Mi odrasli umemo da budemo mnogo tvrdoglaviji. Pratite dečji primer, i nemojte dozvoliti da vas opominju, prepoznajte svoje greške i prevalite te teške reči preko jezika.

4. Ne razgovaraj sa strancima
Ili, kad ste u braku - sa privlačnim samcima.

5. Oprosti i zaboravi
Nemojte se držati sitnih stvari i gluposti, pređite preko njih. Ako se vašem mužu desilo da vam jednom ne javi da će kasniti sa posla, nemojte ga napasti zbog toga prvom prilikom. Pustite to, nadajte se da se neće ponoviti, i nastavite dalje.

6. Budi iskren
Deca, kao i pijani odrasli, uvek govore ono što misle. Ne traži se od vas da budete brutalni, samo, budite otvoreni i recite svom partneru šta vam je potrebno i šta želite.

foto:yayimages.com/wavebreakmedia
T.D.

Pogledajte još