Pedofilsku grupu na Fejsbuku osnovao maloletni Hrvat

Uz pomoć grupe United Bosnian Hackers došli smo do podatka da je osnivač grupe maloletni Renato E. iz Hrvatske, koji je koristeći lažni Fejsbuk profil (pod korisničkim imenom Josip M.) prethodnih dana namamljivao devojčice da mu u Inbox šalju svoje provokativne fotografije.

Među administratorima grupe našlo se još četiri korisnika pod lažnim imenima: Ante I., Kris B.s, Berem Orase i Jovanka Broz, a dokaz da je Renato E. osnivač skandalozne Fejsbuk grupe predstavlja njegova prepiska sa izvesnim M.N. prenosi Telegraf.

U njoj je Renato između ostalog napisao: “Jučer napravio stranicu. Već 21.000 lajkova. Imam 200 poruka u Inboxu. To mi sve šalju slike”.

Podsetimo, administratori su u opisu stranice pozvali sve korisnike ove društvene mreže da slanjem novih eksplicitnih fotografija daju svoj doprinos grupi.

Grupa je za samo par dana prikupila oko 60.000 “lajkova”, a među obiljem lascivnih i vulgarnih komentara osvanuli su i: “Dođi ovamo, da mi popušiš k****”, “Ovu je pola grada iz******”, “Kakva dr*****”, “Nevina kao utičnica”…

Nadležni iz Fejsbuka su danas poručili roditeljima koji su ih pozvali na reagovanje kako je nakon pregleda stranice zaključeno da nijedno pravilo nije prekršeno.

Inače, u međuvremenu je na Fejsbuku niklo još 13 grupa istog naziva i sadržine, koje očigledno podržavaju skaradnu originalnu stranicu, pa postoji bojazan da čitava stvar može da eskalira i da bez kontrole budu objavljivane fotografije bilo koje devojke sa Fejsbuka, bilo čijeg deteta, sa sve uvredljivim i inkriminišućim komentarom i uvredama bez kontrole.

Identitet dečka koji je osnovao ovu pedofilsku grupu poznat je redakciji Telegrafa, i te informacije će biti prosleđene odeljenju srpske policije koje se bavi visoko-tehnološkim kriminalom, a koje će u saradnji sa svojim hrvatskim kolegama preduzeti sve da spreče ono što administratori Fejsbuka nisu.

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.