Mišković bez pasoša još tri meseca

Foto: Miloš Miškov / Beta

Istovremeno, sudija Vučinić je odlučio da mu pasoš ne da još tri meseca, piše Blic.

Na rešenje predsednika veća koje Miškoviću i još desetorici okrivljenih sudi za štetu koju su naneli putarskim preduzećima u Srbiji, vlasnik Delta holdinga ima pravo žalbe beogradskom Apelacionom sudu, podseća taj list.

Miškoviću je oduzet pasoš i izrečena zabrana napuštanja boravišta jula prošle godine, posle njegovog puštanja iz pritvora uz jemstvo od 12 miliona evra.

Inače, od kada se brani sa slobode, vlasnik Delta holdinga se do sada tri puta obraćao sudu da mu vrati putnu ispravu i omogući put u inostranstvo na sastanke s poslovnim partnerima. Sud je samo jednom udovoljio Miškovićevoj molbi.

Optužnica tereti vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i ostale da su od 2005. do 2010. nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, za koja je zaprećena kazna od po deset godina zatvora.

Blic, B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.