SKANDAL: Ceca je zlotvor, treba da trune u zatvoru, a ne da peva!

Foto: Privatna arhiva

Neviđena bruka.
Deo građana Novog Sada pokrenuo je na internetu peticiju protiv najavljenog nastupa Svetlane Ražnatović na Tamburica festu 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na Fejsbuku je odmah potom napravljena grupa „Stop Ceci na Tvrđavi“, a u tekstu objavljenom na portalu www.peticije24.com i pomenutoj društvenoj mreži stoji:

Ratni huškač

- Ceca je udovica ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Ona je s njim išla po logorima tokom devedesetih i učestvovala u njegovom „biznisu“, a nakon njegove smrti potpuno ga je i preuzela. Sa svojim pesmama učestvovala je u propagandnoj mašineriji koja je za cilj imala da stanovništvo drži u ratnohuškačkoj komi - piše između ostalog u tekstu.

Organizatori Tamburica festa
PETICIJA JE PRIMER GOVORA MRŽNJE

U Cecinu odbranu stao je dr Jovan Pejčić, predsednik organizacionog odbora Tamburica festa. - Peticija me ne interesuje. Tekst je krajnje zlonameran i neumesan, primer govora mržnje. Smatram da je Ceca umetnica koja može da doprinese promociji tamburaške muzike. Ponosan sam što je pristala da gostuje u revijalnom delu programa - kaže Pejčić za Kurir i naglašava da će ona neke pesme izvesti uz pratnju tamburaškog orkestra.

Kriva za egzodus

Folk zvezda se indirektno optužuje za progon stanovništva iz Vojvodine tokom devedesetih i postavlja se pitanje zašto je pozvana da peva na festivalu.
- Za sva svoja nedela Ražnatovićka zaslužuje da bude u zatvoru, s maksimalnom kaznom. To što je Srbija banana država i što se sve završilo na elektronskoj narukvici ne znači da se ne treba boriti protiv takvih zlotvora. Dodatni šamar nama u Vojvodini je njeno nastupanje na Tamburica festu. To se ne sme dozvoliti. Vojvodina je oduvek bila multikulturna sredina, a zbog takvih kao što su Arkan i njegova pevaljka mnogi stanovnici Vojvodine proterani su devedesetih ili prisiljeni na samoegzodus - stoji u peticiji, koju je do sada potpisalo oko dve hiljade ljudi.

Podsetimo, Ceca je krajem prošle godine održala dva rasprodata koncerta u velikoj sali Spensa. Pokušali smo da od nje dobijemo izjavu, ali ostala je nedostupna.

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.