Kad je legalizovano: do prostitutke sada i preko aplikacije na mobilnom

Kompanija, stacionirana u Berlinu, je skoro lansirala Peppr, mobilnu aplikaciju koja imitira koncept web sajtova za pronalaženje partnera. Ova mobilna aplikacija povezuje prostitutke sa potencijalnim klijentima. Peppr, prva mobilna, web-aplikacija za rezervaciju erotske zabave, sadrži profile prostitutki koje potencijalni klijenti mogu da pretražuju.

Pia Poppenreiter, jedna od suosnivača kompanije, je dobila ideju dok je hodala ulicom crvenih fenjera u Berlinu tokom zime. “Hodala sam ulicom, bilo je hladno i videla sam jadne devojke na ulici. A onda sam pomislila zašto ne bi postojala aplikacija? Pokušavamo da popravimo sliku seksualnog rada u celini.“, rekla je tokom intervjua za nemačke novine “The Local“.

I dok muškarci veselo trljaju ruke, devojke nemojte pomisliti da tu ne postoji ništa za vas. U ponudi su kako ženske, tako i muške prostituke. Prostitutke mogu da postavljaju svoje profile u aplikaciju besplatno. Klijenti, sa druge strane, moraju da plate 5 ili 10 eura za rezervaciju. Za one koji traže nešto određeno, aplikacija ima podesive filtere koji omogućuju klijentima da pretražuju profile prema određenom tipu tela ili prema određenim uslugama. Kada se klijent odluči za određenu osobu, može stupiti u kontakt i odrediti datum sastanka.

Kako bi osigurali da ljudi nisu prisiljavani na prodaju svojih usluga, kompanija, koja stoji iza ove aplikacije, obavlja razgovore sa ljudima kako bi otkrili zloupotrebe, iako u kompaniji priznaju da ne mogu da garantuju da se svi prijavljuju dobrovoljno. Peppr ima blisku saradnju sa agencijama za poslovnu pratnju i razgovara sa prostitutkama preko telefona pre njihovog prijavljivanja profila.

Peppr, aplikacija lansirana 1. aprila, postoji zato što je u Nemačkoj legalizovana prostitucija 2002. godine. Ova industrija generiše i do 16 milijardi eura godišnje.

Izvor: Digital Trends

Foto: https://peppr.it/#/ print screen

Pogledajte još