MH370 se nije srušio, sleteo je?

Međunarodni tim koji traga za malezijskim boingom 777, koji je 8. marta nestao sa civilnog radara, razmatra naizgled neverovatnu mogućnost da je avion negde sleteo, umesto da se srušio u Indijski okean.

"Možda ćemo morati da se uskoro reorganizujemo kako bi razmotrili ovu mogućnost ukoliko u narednim danima ne bude pozitivnih rezultata", rekli su izvori za list "Nju strejt tajms", a prenosi "Dejli mejl".

"Mogućnost da se (avion) spusti negde drugde nije nemoguća pošto nismo pronašli nijedan deo olupine koji bi mogao da se dovede u vezu sa MH370", rekli su isti izvori.

"Ipak, mogućnost da neka određena zemlja krije avion, kada 20 država traga za njim, deluje apsurdno",
naveli su izvori.

Potraga iz vazduha za nestalim malezijskim boingom 777, sa 239 putnika i članova posade, privremeno je danas prekinuta zbog tropskog ciklona, iako je 10 vojnih aviona već poletelo u pravcu oblasti koja se pretražuje.

Australija predvodi potragu za avionom koji je nestao manje od sat vremena nakon poletanja iz Kuala Lumpura za Peking i veruje se da se srušio u Indijski okean.

Još nisu pronađeni nikakvi ostaci aviona, a nadležni tvrde da su najbolji trag koji do sada imaju signali lokatora crne kutije.

Australija je poslala podmornicu da pretraži okean na dubini od 4.500 metara blizu mesta sa koga su došli signali.

Međutim, australijski premijer Toni Ebot pošle nedelje je rekao da će podmornica učestvovati u potrazi samo oko nedelju dana, a posle pretražene dve trećine ciljane zone nije bilo nikakvih rezultata.

Izvor: b92

Foto: Beta/ AP/Laurent Errera

Laurent Errera


Foto: Beta - ap - Laurent Errera
Foto: Beta - ap - Laurent Errera
Pogledajte još