Nikolić poverio mandat Vučiću: Ne bih mu bio u koži

"U naredne tri ili četiri godine, koliko će vlada da traje, od Srbije ćemo da napravimo zdravu i pristojnu državu", izjavio je danas mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

On je naveo da je obećao da će raditi vredno i pošteno i donositi dobre odluke za našu Srbiju.

Prema njegovim rečima, teško da je neko dobio u težim okolnostima takav mandat, posebno posle loših odluka iz 2007. i 2009. godine, zbog kojih je u državi visok deficit i ne funkcioniše ekonomija.

"Ovo je jedan od onih dana o kojima smo zajedno maštali. Iako se trudim da ne pokazujem emocije, nisam ja toliko hladan. To i Toma zna"
, rekao je mandatar Vučić zahvaljujući se predsedniku Srbije..

Uz napomenu da je to vlada koja je sastavljena u najkraćem roku, Vučić je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što mu je poverio mandat.

Vučić je dodao da Srbija ulazi u teške i ozbiljne reforme jer kako je rekao i na početku kampanje, za listu koja je dobila najveći broj glasova u modernoj srpskoj istoriji, radiće se za sledeće generacije, ne za sledeće izbore.

"Za mene lično je ovo veliki dan", rekao je Vučić.

Nikolić je, poveravajući Vučiću mandat,  poručio da počinje vreme odgovornosti, kao i da je sa Vučićem dogovorio da tesno sarađuju u donošenju odluka koje neće biti popularne.

"Iskreno čestitam Vučiću na ostvarenom rezultatu, odlučio sam da obavestim Skupštinu da sam Vučiću poverio mandat, ali iskreno ne bio mu u koži, jer se Srbija nalazi u iskušenju. Pobeda, radost i veselje završeni su danom kada su pobrojani rezultati - danas počinje velika odgovornost i rad pod stalnom lupom javnosti, a mnogi će tražiti i čekati greške vlade"
, rekao je Nikolić novinarima.

"Dogovorili smo da podelimo odgovornost, vlada i predsednik će tesno saradjivati. Radićemo timski posebno u odlikama koje neće bitipopularne", rekao je Nikolić.

Vlada će, kazao je Vučić, imati između 17 i 19 ministarstava, kako je ranije obećano, a Socijalistička partija, kao i Savez vojvođanskim Mađara  biće deo te vlade, o čemu će koalicioni sporazum biti potpisan najverovatnije 26. aprila.

U vladi će, takodje, kako je rekao, biti dosta nestranačkih licnosti, eksperata za pojedine oblasti, iako, kako je pomenuo, neki u opoziciji tu nameru nazivaju "ekspertskim kretenizmom".

"Biće velikih iznenađenja u sastavu vlade"
, najavio je Vučić, istovremeno uveren da će da građani biti zadovoljni radom te nove vlade.

 

 Izvor: Blic

Pogledajte još