Derbi na Marakani, Javor dočekuje Partizan

BEOGRAD, 21. avgusta 2009. (Beta) - Utakmicama drugog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi, a gradski derbi u nedelju na Marakani igraju Crvena zvezda i Rad.

"Crveno-beli" će nakon poraza od praške Slavije u kvalifikacijama za Ligu Evropa protiv "građevinara" pokušati da poprave utisak, a prvenstvo su posle nekoliko godina, počeli pobedom u Jagodini (3:0).

Rad je u prvom kolu na svom terenu savladao povratnika u Superligu Smederevo sa 3:2, a ekipa sa Banjice u nedelju će biti jača za napadača Bratislava Ristića, koji je prethodnih sezona igrao u Španiji i Bugarskoj.

Ekipa Vojvodine u prvom kolu je bila bolja od domaćeg Hajduka iz Kule (3:0), a sutra na svom terenu igra protiv novajlije u Superligi Metalca iz Gornjeg Milanovca. Metalac je u prvom kolu poražen na gostovanju ekipi Napretka u Kruševcu sa 2:0.

Aktuelni šampion Partizan u nedelju će igrati u Ivanjici protiv Javora. "Crno-beli" su uzdrmani remijem sa Žilinom u baražu za Ligu Evropa, a u Ivanjici će pokušati da dođu do druge prvenstvene pobede.

"Danas nema lakih mečeva i nikoga nije lako nadigrati i pobediti. Ipak, smatram da će odnos snaga na terenu biti u našu korist, jer sam uveren da ćemo pružiti maksimum i biti dobri u realizaciji", rekao je novinarima u Novom Sadu golman Vojvodine Željko Brkić.

Metalac je u prvom kolu poražen na gostovanju ekipi Napretka u Kruševcu sa 2:0.

Aktuelni šampion Partizan u nedelju će igrati u Ivanjici protiv Javora. "Crno-beli" su uzdrmani remijem sa Žilinom u baražu za Ligu Evropa, a u Ivanjici će pokušati da dođu do druge prvenstvene pobede.

Fudbaleri Javora, ekipa koja je ostala bez nekolicine najboljih igrača u prelaznom roku, u prvom kolu su zabeležili pobedu protiv Čukaričkog (1:0).

Ekipa OFK Beograda na svom terenu će dočekati Jagodinu. Domaćin je u prvom kolu ostvario pobedu protiv subotičkog Spartaka (1:0), dok je Jagodina doživela ubedljiv poraz od Crvene zvezde (3:0).

U duelu dva nova superligaša u Požarevcu, Mladi Radnik će dočekati ekipu Metalca. Požarevljani su u prvom kolu zabeležili pobedu protiv domaćeg BSK-a iz Borče (3:2) i pokazali da imaju ekipu sa kvalitetom za Super ligu.

Fudbaleri Smedereva u subotu će na svom terenu protiv Napretka pokušati da zabeleže prvu pobedu u sezoni.

Čačanski Borac, koji je u prvom kolu izgubio od Partizana sa 5:0, sutra će dočekati BSK iz Borče, dok u nedelju Hajduk u Kuli igra protiv Čukaričkog.

Subota, 22. avgust
17,30 Vojvodina - Metalac
17,30 Smederevo - Napredak
17,30 OFK Beograd - Jagodina
17,30 Mladi radnik - Spartak Zlat. voda
17,30 Borac - BSK

Nedelja, 23. avgust
17,30 Habitpharm Javor - Partizan
17,30 Hajduk - Čukarički Stankom
20,00 Crvena zvezda - Rad

Pogledajte još