Apel za pomoć: Filmu "Sjene" potrebna sredstva da bi bio završen

0

Autor Miloš Ljubomirović najavio kampanju prikupljanja novca za postprodukciju filma o Gavrilu Principu. Film "Sjene" se bavi Gavrilom Principom nakon suđenja, na služenju zatvorske kazne i donosi malo poznatu priču o razgovorima koje je vodio sa austrijskim paihijatrom Martinom Papenhajmom. Tokom četiri njihova susreta dodatkli su se brojnih tema, od detinjstva Prncipa, prve ljubavi, školovanja u Srbiji do atentata i događaja koji se na njega nadovezuju.

Foto: Youtube/Prinscreen

Ti razgovori kriju odgovore na brojna pitanja koja se uoči atentata postavljaju. Osnov za scenario predstavljaju orginalne beleške koje je doktor vodio.

Glavne uloge tumače Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac, i Aleksandar Radojčić.

“Sjene” su master rad Miloša Ljubomirovića na Fakultetu dramskih umetnosti na smeru Filmska i TV produkcija. Mentor je profesor Radenko Ranković. Autor filma se prijavio na konkursu Filmskog centra Srbije ali sredstva za realizaciju nisu dobijena. Film se okrenuo alternativnim načinima finasiranja i na sajtu “Sjene” je film moguće podržati donacijom i kupovinom majici. Takođe, film je moguće podržati i na donatorskom sajtu “Kickstarter” gde je kampanja upravo u toku.Ostalo je još 26 dana da se prikupi ukupno 16.750 dolara, koliko je potrebno da se film završi. Ukoliko do toga ne dođe film neće biti završen i svi napori grupe entuzijasta, sa željom da se da doprinos obeležavanju Sarajevskog atentata i početka Velikog rata, biće uzaludni“, navodi autor, a prenosi “Mondo“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.